A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Összecsaptak az amerikai alelnökjelöltek

Vice Presidential Debate Between Gov. Mike Pence And Sen. Tim Kaine GettyImageRank2 POLITICS ELECTION
FARMVILLE, VA - OCTOBER 04: Republican vice presidential nominee Mike Pence (L) and Democratic vice presidential nominee Tim Kaine (R) debate as moderator Elaine Quijano (C) listens during the Vice Presidential Debate at Longwood University on October 4, 2016 in Farmville, Virginia. This is the second of four debates during the presidential election season and the only debate between the vice presidential candidates. Joe Raedle/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A bevándorlás, Putyin, a gazdasági helyzet és a faji előítéletek is szóba kerültek a republikánus Mike Pence és a demokrata Tim Kaine televíziós vitáján.
Vágólapra másolva!

Heves szóváltásokkal kezdődött az amerikai alelnökök kedd esti vitája a republikánus Mike Pence és a demokrata Tim Kaine között a virginiai Farmville-ben.

Bemutatkozó állásfoglalásában Kaine Hillary Clintont méltatta, akinek szenvedélye mások szolgálata, és "történelmi" kormányt fog felállítani. Hozzátette, egyik fia a tengerentúlon szolgál az amerikai hadseregben, és "halálra rémít bennünket", hogy Donald Trump a hadsereg főparancsnoka legyen.
Pence Clinton külügyminiszterségének eredményeit bírálta, mondván, hogy a jelenlegi helyzet Szíriában ennek a politikának az eredménye.

Faji előítéletek

A műsorvezető egy kongresszusi politikus példáját hozta fel arra, hogy a rendőrök - faji előítéletektől vezérelve - az afroamerikaiakat többször állítják meg és ellenőrzik, mint a fehéreket.

Ezzel mindkét alelnökjelölt egyetértett, Pence azonban arra figyelmeztetett, hogy nem szabad "ferdíteni" sem, és a rendfenntartó erőkhöz sem szabad mindig előítéletesen közelíteni. "Abba kell hagyni a rendőrök szidalmazását" - fogalmazott. Kaine szerint viszont igenis meg kell vitatni ezeket az előítéleteket, a szőnyeg alá söprésük nem segít a gondok megoldásában.

Mike Pence republikánus (balra) és Tim Kaine demokrata alelnökjelölt televíziós vitája a virginiai Farmville-ben Forrás: AFP/2016 Getty Images/Joe Raedle

Bevándorlási reform

Tim Kaine bírálta Donald Trump republikánus elnökjelölt keményvonalas retorikáját a bevándorlásról és a muszlimok Egyesült Államokba történő beutazásának átmeneti felfüggesztésére tett javaslatát. Hangsúlyozta, hogy Trump ajtóról ajtóra, házról házra járna, hogy okmány nélküli bevándorlókat toloncoljon ki az Egyesült Államokból.

Válaszul a republikánus alelnökjelölt a bevándorlás szigorításáról beszélt, s kiemelte, hogy a saját államában, Indianában, továbbra sem engedélyezi, hogy szíriai menekülteket telepítsenek le az Obama-program keretében.

Putyin

"Putyin diktátor" - hangsúlyozta Tim Kaine demokrata párti alelnökjelölt, és emlékeztetett arra, hogy republikánus vetélytársa, Mike Pence korábban kijelentette: Putyin "vitathatatlanul" erősebb vezető saját országában, mint Barack Obama az Egyesült Államokban. Kaine hozzátette: aki nem tudja a különbséget a diktatúra és a vezetés között, nem lehet a hadsereg főparancsnoka. Kaine felemlegette, hogy Donald Trump republikánus elnökjelölt kampánycsapatában volt olyan, akinek Kreml-barát kapcsolatai voltak.

Pence felidézte, hogy külügyminiszterként Hillary Clinton hirdette meg az "újratervezés" politikáját Moszkvával, aminek eredménye az lett, hogy Oroszország elcsatolta a Krímet, most pedig rakétaelhárító rendszert telepít Szíriában. Szerinte a szíriai orosz provokációra Amerikának válaszolnia kellene, Lengyelországba és Csehországba kellene rakétaelhárítási rendszereket telepítenie.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!