A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Az olasz elnök szeretné, ha még nem menne a kormány

Sergio Mattarella
2015. január 29. Archív kép Sergio Mattarella olasz alkotmányjogászról, akit államfőnek jelölt a kormányzó olasz balközép Demokrata Párt (DP). Az olasz elnökválasztás 2015. január 29-én kezdődött. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Sergio Mattarella olasz köztársasági elnök felkérte Matteo Renzi miniszterelnököt, hogy a költségvetés elfogadásáig ne mondjon le. Sajtóértesülések szerint Renzi elfogadta az államfő halasztási kérését, de ezt hivatalosan még nem erősítették meg.
Vágólapra másolva!

Sergio Mattarella olasz államfő felkérte Matteo Renzi miniszterelnököt, hogy maradjon a hivatalában a költségvetés elfogadásáig - jelentette be hétfő este az elnöki hivatal.

Kockázatos lenne

A hírt egymondatos közleményében az elnöki hivatal azzal indokolta, hogy az államfő szeretné betartatni a törvényhozás menetrendjét, és kockázatosnak tartaná az ideiglenes kormányzást a költségvetés parlamenti elfogadása előtt.

A találkozó után a sajtó azt jelentette, hogy Renzi "a felelősségét érezve" elfogadta az államfő halasztási kérését, de ezt hivatalosan még nem erősítették meg.

A miniszterelnök nem nyilatkozott

Renzi a találkozó után egy mellékbejáraton elhagyta a Quirinale-palotát anélékül, hogy nyilatkozott volna a médiának, és visszatért a kormány székhelyére, ahol előzőleg megerősítette a kormánytagok előtt, hogy lemondási szándéka szilárd, és köszönetet mondott a minisztereknek a csapatszellemért a hivatali ideje 1006 napja alatt.

A sajtóban már korábban felmerült ennek a megoldásnak a lehetősége azzal az érvvel alátámasztva, hogy a törvényt már napokon belül jóváhagyhatják.

Renzi elbukta a népszavazást

Matteo Renzi hétfő reggel bejelentette lemondási szándékát, miután súlyos vereséget szenvedett az alkotmányos berendezkedés mélyreható átalakításáról szóló népszavazáson.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!