Máris továbbadományozta elnöki fizetését Donald Trump

Horizontal US Interior Secretary Ryan Zinke speaks as the first quarter check of US President Donald Trump's salary which he donated to the National Park Service is displayed on a screen during the daily press briefing at the White House in Washington, DC
Ryan Zinke tárcája kapta az elnöki fizetés első negyedét
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok nemzeti parkjainak adományozta első három havi fizetését Donald Trump amerikai elnök.
Vágólapra másolva!

Megválasztásakor Donald Trump ígéretet tett arra, hogy elnöki fizetését mindig valamilyen nemes célra ajánlja fel. Első három havi fizetését, pontosan 78 ezer 333 dollárt és 32 centet a nemzeti parkok karbantartására ajánlotta fel. Az erről szóló csekket a Fehér Ház szóvivője, Sean Spicer adta át hétfőn Ryan Zinke belügyminiszternek. Az Egyesült Államokban ugyanis a környezetvédelmi feladatok, köztük a nemzeti parkok felügyelete is, a belügyi tárcához tartoznak.

Ryan Zinke tárcája kapta az elnöki fizetés első negyedét Forrás: AFP/Nicholas Kamm

Zinke - mint erről az ABC televízió hétfő esti híradója beszámolt - kitörő örömmel fogadta a felajánlást, bár hozzátette, nem érte meglepetésként a ceremónia, ugyanis maga az elnök még vasárnap este tájékoztatta őt szándékáról. Zinke az újságíróknak azt is elmondta, hogy az összeggel az amerikai polgárháború 25 emlékhelyének ápolására szánt summát egészíti ki. E célra a minisztériumnak évi mintegy 229 millió dollár áll a rendelkezésére.

Donald Trump egyébként éppen pár nappal ezelőtt nyújtotta be kormánya jövő évi költségvetési tervezetét, amelyben a belügyi tárca költségvetésének 12 százalékos csökkentését javasolja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!