Egyre több a rasszista támadás Ausztriában

Canberra: Australian conservatives rally in anti-Islam Pegida movement Newzulu Citizenside Richard Milnes Pegida RALLY protest demo DEMONSTRATION Canberra AUSTRALIA Australian protests Islamification EUROPE Islam MUSLIM Muslims UPF United Patriots Front R
AUSTRALIA, Canberra: An anti-Islamisation rally was held on February 6, 2016 in the nation's capital Canberra as part of the international day of protests organized by the German based organisation called Pegida. About 400 people joined the protest as they shouted and held signs with anti-Muslim slogans. Pegida demonstrations are set to be held across Europe on Saturday in Prague, Warsaw, Amsterdam, Dresden, and Calais. - CITIZENSIDE/RICHARD MILNES
Vágólapra másolva!
Már több mint száz tagja van egy szélsőjobboldali, magát „fegyverklubnak" nevező csoportnak Bajorországban, amelynél most fegyvereket foglaltak le a rendőrök. Ausztriában is egyre több a rasszista erőszak.
Vágólapra másolva!

A bajorországi rendőrség München több pontján és az ország északi részén foglalt le fegyvereket a szélsőjobboldali klub tagjaitól – írta meg a Deutsche Welle. A szélsőségesek az iszlám- és migránsellenes PEGIDA-csoport tagjai.

Forrás: citizenside.com/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Richard Milnes

Az eset után Bajorországban arról is dönthetnek, betiltsák-e a fegyvertartási engedélyt.

Eközben Ausztriában is megszaporodtak a rasszista indíttatású cselekmények: 2014-ben 750, 2015-ben több mint 1100, 2016-ban pedig már több mint 1300 hasonló jellegű cselekményt követtek el. Az Ö1 rádió beszámolója szerint Felső-Ausztriában, Alsó-Ausztriában és Bécsben történt a legtöbb eset.

Albert Steinhauser zöldpárti képviselő "aggasztó fejleménynek" nevezte a növekvő erőszakot. Szerinte ezek a csoportok feljogosítva érzik magukat, hogy erőszakosan lépjenek fel a migránsok ellen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!