A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Moszkva a "mérsékelt" szír ellenzéket vádolta meg dróntámadással

Sojgu
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter tiszteleg a díszszemlére felsorakozott egységeknek május 9-én, a győzelem napján
Vágólapra másolva!
A szíriai orosz katonai bázisok elleni dróntámadás-kísérletet a "mérsékelt" ellenzék által ellenőrzött területről, Idlíb tartományból indították, ezért az orosz vezetés felszólította a törököket, hogy vegyék elejét a befolyásuk alatt lévő csoportok ellenséges akcióinak - adta hírül ma a honvédelmi minisztérium, a Krasznaja Zvezda című napilapjában.
Vágólapra másolva!

Moszkva a török vezérkari főnökhöz és a hírszerzés vezetőjéhez intézett levélben egyúttal sürgette, hogy Ankara teljesítse vállalt kötelezettségeit és az újabb dróntámadások megakadályozására hozzon létre megfigyelőállásokat az Idlíb tartománybeli feszültségcsökkentési övezetben, ahonnan az oroszok szerint a csapás kiindult.

A hmejmími orosz légi támaszpont és a tartúszi haditengerészeti műszaki ellátó központ ellen

szombatra virradóra első alkalommal hajtottak végre támadást több drónnal.

Az orosz védelmi minisztérium szerint a modellrepülőgépek-szerű drónokat az idlíbi Muazzar településről indították. A bázisokat 13 pilóta nélküli szerkezettel támadták meg, ezek közül tízet Hmejmím, hármat pedig Tartúsz ellen vetettek be.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter május 9-én, a második világháborús győzelem napján Forrás: MTI/EPA/Szergej Csirikov

A drónok közül hetet a Pancir-Sz légvédelmi rendszer segítségével lelőttek, hatot pedig leszállásra kényszerítettek. Az utóbbiak közül három a földet éréskor felrobbant.

A támadás személyi és anyagi veszteségeket nem okozott.

Az orosz hadügyi tárca szerint "különös egybeesés", hogy a dróntámadás idején a szíriai légtérben, a két bázis között egy Poseidon típusú amerikai felderítőgép körözött. A minisztérium szerint egyébként

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!