Százötven és kétszáz között mozog az ellopott palackok száma. Az egész családi kincsünk odavan,
a Bise család generációkon át gyűjtötte és érlelte a borokat" - erősítette meg a helyi sajtó hírét Jean Sulpice séf, aki a Gault&Millau 2018-as éttermi kalauzában a "legjobb szakács" címet kapta.
A legjobb borok között a
Chateau d'Yque, Pétrus, Margaux, Mouton Rothschild, Cheval Blanc márkából 1952-es, 1954-es és 1956-os évjáratúak is voltak,
valamint burgundiai borritkaságok - mondta el a séf, aki szerint a vendégek pont ezekért a különlegességekért látogatták a fogadót.
A kár felbecsülhetetlen - mondta Jean Sulpice, aki tavaly vette át feleségével a százéves létesítményt.
A betörők a megfigyelőkamerák, a páncélajtó és a kapunyitó kód ellenére hatoltak be a pincébe hajnali négy órakor.