A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Sorosista migránsbarátok támadják Magyarországot

TOPSHOTS Horizontal MIDDLE EAST MIGRANT MIGRATION AND IMMIGRATION ILLEGAL IMMIGRANT AFRICAN RALLY DEMONSTRATION PLACARD CENTRE DE RETENTION ADMINISTRATIVE ASYLUM SEEKER
African migrants march from Holot detention centre to the Saharonim Prison, an Israeli detention facility for African asylum seekers, where at least nine others have been incarcerated as part of Israel's new policy of prison or deportation for migrants, in Israel's southern Negev desert near the Egyptian border on February 22, 2018. The migrants marched from the Holot open detention centre to the Saharonim Prison, chanting slogans and carrying signs demanding the prisoners' release, who are now on hunger strike to protest their arrest after they refused to leave Israel. Israel is preparing to deport thousands of Eritreans and Sudanese who entered the country illegally and who do not have asylum claims under examination. / AFP PHOTO / MENAHEM KAHANA
Vágólapra másolva!
Soros György és a korlátlan migrációt támogató ENSZ zsoldjában álló úgynevezett független szakértők írták azt a levelet Szijjártó Péternek, amiben arra próbálják rávenni a magyar kormányt, hogy vonja vissza a Stop Soros törvénycsomagot. Az öt szakértő hosszú ideje szeretné leváltani az Orbán-kormányt és akadálymentesíteni a migrációt.
Vágólapra másolva!

Az ENSZ négy különleges jelentéstevője és egy független szakértője közös levelet írt Szijjártó Péter külügyminiszternek, melyben a Stop Soros törvénycsomagot támadják – értesült az Origo. Véleményük szerint a törvényjavaslat a gyülekezés- és véleménynyilvánítás szabadságának jogtalan korlátozását fogja eredményezni Magyarországon, és felerősíti a migrációval kapcsolatos közbeszéd idegengyűlölő és diszkriminatív jellegét.

Ők támadják Magyarországot

Mielőtt teljesen hasra esnénk a nemzetközi szervezet megállapításai előtt érdemes megvizsgálni az ENSZ jelentéstevőinek eddigi munkásságát és háttérét. Ennek fényében ugyanis

egy Soros Györgyhöz is kötődő, vállaltan migránspárti szakértői csoport képe rajzolódik,

ami után aligha meglepő az újabb támadás az illegális bevándorlást megfékező törvénycsomag ellen.

Soros György feltétlen hívei támadják Magyarországot Forrás: AFP/SOOC/Alexandros Michailidis

A jelentéstevők között találjuk Michel Forstot, David Kayet, Felipe González Moralest, E. Tendayi Achiumét és Obiora C. Okafort. Magyarországi demokráciaféltésben és rettegésben talán David Kaye és Michel Forst a legjártasabbak. Ők ugyanis együtt és külön-külön is készítettek már bíráló jelentést Magyarországról az ENSZ számára.

Jogi kiskapu Soros György miatt

Michel Forst tíz évig volt a franciaországi Amnesty International igazgatója, ezt követően pedig egy migránsokat segítő civil szervezetnek töltötte be a főtitkári pozícióját. Emellett alapító tagja a Soros György által pénzelt Front Line Defenders (FLD) nevű civil szervezetnek is.

Forst jelenleg mint tanácsadó tevékenykedik a Soros Györgyhöz köthető FLD civil szervezetben.

Feltehetően ennek a kiskapunak köszönhetően kerüli meg az ENSZ alapszabályát, miszerint emberi jogi szakértők nem függhetnek egyetlen kormánytól vagy szervezettől sem. 2016. február 8-16. között tett már látogatást Magyarországon. Ezt követően hosszú jelentésében fantáziált arról, hogy 2010 után a kormány meggyengítette az alkotmányos berendezkedést és a jogállamot, továbbá konzultációk és átfogó viták nélkül hozott meg döntéseket.

Csípőből küldi a felszólításokat

David Kaye 2017 májusában Michel Forsttal közös jelentésében szólította fel a magyar kormányt, hogy vonja vissza a külföldről finanszírozott civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatot. Jelentésében arról győzködi az olvasót, hogy (az átláthatóságra való törekvés miatt) a magyar kormány viselkedése súlyos aggályokat vet fel a demokratikus társadalomban meglévő alapvető szabadságjogok iránti elkötelezettségével kapcsolatban.

David Kaye ekkora már jártas volt a magyarországi viszonyok „független, objektív" megítélésében: egy hónappal korábban, 2017 áprilisában ugyanis már egy másik jelentésében felszólította magyar parlamentet, hogy vizsgálja felül a Soros-egyetemet (CEU) véleménye szerint hátrányosan érintő felsőoktatási törvényt. Az „objektivitás jegyében", alig egy évvel a jelentése elkészítése előtt

2016 júniusában vendégelőadóként tartott órát Soros György egyetemén.

A nagy migránsbarát

Felipe González Morales migránspárti szemlélete is teljesen megkérdőjelezhetetlen. 2008 és 2015 között az Egyesült Államok Emberi Jogi Bizottságának megbízottjaként dolgozott, ahol az amerikai kontinens migráns munkavállalóinak ügyével foglalkozott. A migrációt pártoló megközelítése az ENSZ jelentéstevőjeként sem enyhült.

A ENSZ úgynevezett szakértői egyértelműen a migráció kiterjesztése mellett állnak Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

2017 augusztusában

élesen kritizálta az Olaszország és az Európai Bizottság által kidolgozott új földközi-tengeri cselekvési tervet, amely az embercsempészek hajóinak elkobzását írja elő,

valamint jogszabályi kötelezettséggel tiltja a civil szervezetek hajóinak, hogy munkájukkal segítség az embercsempészek tevékenységét a földközi tengeren.

Az ENSZ jelentéstevője emellett aktív szerepet játszott az ENSZ Globális Migrációs Csomagjának kialakításában és migránspárti, bevándorlást támogató intézkedések megfogalmazásában. Felipe González közleményében megfogalmazott legfőbb célkitűzése, hogy minden migráns - státusztól független - kapjon szélesebb jogköröket a munkaerőpiacon és az igazságszolgáltatásban.

A másodhegedűsök

Tendayi Achiume személyétől sem idegen a migráció mint szakterület. Jelenleg az Afrikai Migrációs és Társadalom Központ (ACMS) munkatársa. Kutatási és oktatási szakterülete a nemzetközi emberi jog, a nemzetközi menekültjog és a nemzetközi migráció.

Elérhető publikációiban nyíltan kritizálja a nemzetállami megközelítést a globális migráció kezelésében.

Végül pedig ejtsünk néhány szót Obiora C. Okaforról, aki 2017 óta dolgozik az ENSZ-nek mint „független" szakértő. A nigériai University of Nigeria campusán és a kanadai Carleton University ottawai campusán tanított emberi jogi kurzusokat. Főként tudományos emberi jogi munkássága jelentős. Művei leginkább a menekültügyi rendszerről és az emberi jogokkal foglalkozó civil szervezetek legitimálásáról szólnak.

Az ENSZ jelentéstevői lebontanák a nemzetállami határokat a migráció előtt Forrás: AFP/Menahem Kahana

Szijjártó: A migráció rossz és megállítható

Mint arról korábban beszámoltunk, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarország - az ENSZ-szel ellentétben - úgy gondolja, hogy a migráció rossz és megállítható. Szijjártó Péter a Világpolitikai változások, Magyarország előtt álló kihívások címmel a magyar ENSZ-képviseleten rendezett fórumon mondott beszédében kiemelte: Magyarország az ENSZ globális migrációs csomagjáról folytatott vitában azt az alapvélekedést kérdőjelezi meg, hogy a migráció jó és megállíthatatlan. Az ENSZ szerint ez az alap, így ezt nem is lehet megvitatni, de

Magyarország szerint igenis meg kell vitatni ezt az állítást, mert a migráció rossz és meg kell állítani

- jelentette ki.

Szijjártó Péter: A migráció rossz és meg kell állítani Forrás: MTI/Kkm

A külügyminiszter felidézte: az elmúlt két és fél év európai eseményei világosan mutatják, hogy a migráció rossz, ezt a sikertelen társadalmi integrációs folyamatok és a terrorfenyegetettség növekedése bizonyítja. Kiemelte: Magyarország bebizonyította, hogy a migráció megállítható, megépítette a kerítést, megvédte a határt. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a világnak és az ENSZ-nek tiszteletben kell tartania, hogy minden országnak joga van a szuverenitása, biztonsága és identitása megtartásához, ezt semmilyen nemzetközi nyomásgyakorlás nem vitathatja el.

Nincsenek tények a migráció mellett

Idealisztikus, utópisztikus és bizonyítatlan állításokkal teli dokumentumnak nevezte az ENSZ migrációs világegyezményét Tóth Norbert nemzetközi jogász, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, az Alapjogokért Központ kutatója. Mint mondta,

a dokumentum abból indul ki, hogy mindenkinek jó a migráció, ezt azonban nem támasztja alá tényekkel,

ugyanakkor egyoldalúan csak a bevándorlás előnyeit hangsúlyozza.

A szakértő megjegyezte: globális probléma a túlnépesedés, ebben pedig jelentősek a regionális különbségek, ugyanakkor Afrikában például az államok instabilitása miatt nehéz befektetéseket vonzani, ezért az ottani, a világátlagnál is fiatalabb lakosság helyben tartásának egyik, de nem egyetlen eszköze lehet a helyi oktatási rendszer fejlesztésének támogatása.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!