A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

28-an haltak meg metil-alkohol-mérgezésben Indonéziában

kínai új év, a kutya éve, 2018
Az egyik jakartai piac. Az indonéz emberek zöme a sikátorokban, piacokon szerzi be feketén az alkoholos italokat.(képünk illusztráció)
Vágólapra másolva!
Pár nap alatt legalább 28-an haltak meg metil-alkohol mérgezésben az Indonéz fővárosban és környékén - számolt be a helyi Kompas hírportál.
Vágólapra másolva!

A világ legnépesebb muzulmán országában csak kevés helyen, ugyanakkor nagyon drágán lehet hozzájutni nemcsak a röviditalokhoz, de a sörhöz és borhoz is.

Ezért a 260 milliós országban rengeteg az illegális szeszfőzde, és az emberek főleg utcai árusoktól, ill. a jakartai sikátorokban szerzik be a bolti árak közel feléért az alkoholos italokat.

Az egyik jakartai piac. Az indonéz emberek zöme a sikátorokban, piacokon szerzi be feketén az alkoholos italokat.(képünk illusztráció) Forrás: AFP/Bay Ismoyo

Az indonéz fővárosban pár napja több tucatnyian kerültek kórházba folyamatos szédülésre, hányásos tünetekre panaszkodva.

Közülük 28 ember életét már nem tudták megmenteni az orvosok, mindannyiuknál beigazolódott a metil-alkohol-mérgezés.

A jakartai rendőrség le is tartóztatott egy középkorú férfit, akinek otthonában nagy mennyiségben, több száz liter pancsolt szesz találtak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!