A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
92 éves korában, életében először posztolt az Instagramra II. Erzsébet brit királynő – írja a BBC. 
Vágólapra másolva!

A királynő a brit királyi család hivatalos Instagram-oldalán osztott meg egy fotót 43 évvel az után, hogy elküldte első e-mailjét. II. Erzsébet a londoni Természettudományi Múzeumban járt, onnan posztolt ki egy fotót az iPadje segítségével.

A kép alá azt írta:

– írta a 92 éves uralkodónő, aki megemlítette: megtanult néhány számítógépes kódolt, és úgy érzi, jól megy neki.

A megosztott fotón egy, a múzeumban kiállított levél látható, melyet a 19. századi feltaláló és matematikus, Charles Babbage küldött Viktória királynő férjének, Albert hercegnek, még 1843-ban.

– folytatta bejegyzésében a királynő.

Hosszú uralkodása alatt a királynő – Nagy-Britannia leghosszabb ideje regnáló uralkodója – számos technológiai változással találkozott az évek során. Ő volt az első személy, akinek a koronázását filmre vették, miután 1953-ban engedélyezték hogy a Westminster-apátság belsejében is lehessen felvételeket készíteni.

Emellett megélte a színes televízió, a mobiltelefonok és az internet bevezetését is, és ő lett az első uralkodó, aki e-mailt küldött, amikor 1976-ban egy hadsereg bázisára látogatott.

Unokái, Beatrice hercegnő és Eugenie elmagyarázta neki a YouTube fogalmát, majd 2007-ben elindította saját csatornáját. Személyesen feltöltött egy videót is a videómegosztó oldalra, amikor 2008-ban meglátogatta a Google londoni irodáit.

Öt évvel ezelőtt a királynő első alkalommal írt a Twitterre, szintén a Tudományos Múzeum látogatása során.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!