Ismét rakétákat lőttek a Izraelre a Gázai-övezetből

Vágólapra másolva!
Több hetes viszonylag nyugalmas időszak után egyszerre több rakétát lőttek a Gázai övezetből a környező izraeli területekre - jelentette a 13-as kereskedelmi televízió híradása péntek este Izraelben.
Vágólapra másolva!

Az övezettel szomszédos izraeli településeken éppen a szombati pihenőnap előtti ünnepi vacsorájukat fogyasztották az emberek, amikor megszólalt a rakétákra figyelmeztető riasztás.

Az izraeli hadsereg jelentése szerint a vaskupola nevű légvédelmi rendszer a levegőben elfogott hét lövedéket. A tévé szerint

egy rakéta csapódott egy Szderót városban lévő lakóházba, de a lakók az óvóhelyen voltak,

és nem sérültek meg.

Iránt sejtik a támadások mögött

A Háárec című újság honlapjának értesülése szerint az izraeli hadsereg az Iszlám Dzsihád nevű iszlamista terrorszervezet egyik gázai vezetőjét, Baha Abu al-Atát teszi felelőssé a rakétaesőért, aki elutasítja az övezetet uraló radikális iszlamista terrorszervezetnek, a Hamásznak a fennhatóságát szervezete fölött.

Előzőleg

már csütörtök este is kilőttek egy rakétát Izrael felé,

amit a levegőben megsemmisített az izraeli légelhárítás, és amit izraeli ellencsapás követett két Hamász álláspont ellen az övezet északi részén.

Alon David, a 13-as televízió katonai szakértője szerint az Izrael déli részén, a Gázai övezetnél történt rakétatámadások mögött Irán, illetve az általa irányított gázai szervezet állhat, és az akció esetleg egy Izrael északi határvidékét fenyegető, szintén Teheránból vezényelt, komolyabb katonai akció előkészítése lehet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!