A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Megbukott az amerikai szélsőbal kedvence, kiszáll az elnökválasztási kampányból

Horizontal POLITICS UNION SUMMIT HEADSHOT WOMAN POLITICIAN GESTURE SPEAKING
(FILES) In this file photo taken on October 10, 2019 Democratic presidential hopeful California Senator Kamala Harris speaks during a town hall devoted to LGBTQ issues hosted by CNN and the Human rights Campaign Foundation at The Novo in Los Angeles. - US Senator Kamala Harris announced December 3, 2019 she is ending her 2020 presidential bid following a period of campaign turmoil, disappointing fundraising and her failure to break out of a crowded field."I've taken stock and looked at this from every angle, and over the last few days have come to one of the hardest decisions of my life," the 55-year-old lawmaker from California told supporters in an email. "My campaign for president simply doesn't have the financial resources we need to continue." (Photo by Robyn Beck / AFP)
Vágólapra másolva!
Kamala Harris kaliforniai demokrata párti szenátor kedden bejelentette, hogy kiszáll az Demokrata Párt elnökjelöltségéért folytatott küzdelemből. A szélsőbaloldali nézeteiről ismert szenátor egy ideig a harmadik-negyedik helyen állt a demokrata előversenyben, de az utóbbi időben nagyon visszaesett. Már a négy százalékot sem érte el a támogatottsága, öten is megelőzik, köztük az a Bloomberg is, aki éppen csak elindult. Visszalépése valószínűleg Elizabeth Warrent segíti a legjobban, de az utóbbi időben ő is visszaesett.
Vágólapra másolva!

A politikus e-mail üzenetben hozta nyilvánosságra a döntését.

- írta az 55 éves Harris.

"Tizenegy hónappal ezelőtt, amikor Oaklandben elindítottam a kampányunkat, mindenkinek azt mondtam: nem vagyok tökéletes. De mindig tisztességesen és erkölcsi tisztasággal szólok majd, az igazságot mondom. És ma ez az igazság"- írta híveinek Harris. Azt is írta, hogy minden nap folytatni fogja a harcot mindazért, amit a kampányában is fontosnak tartott.

A kaliforniai szenátor lépését az amerikai sajtó első reagálásaiban drámainak és váratlannak minősítette.

A The New York Times című napilap például a demokraták választási kampányának "leghirtelenebb" eseményeként jellemezte az elhatározást.

Kamala Harris Forrás: AFP/Robyn Beck

Kampánya kezdetén Kamala Harris az egyik legígéretesebb jelöltnek látszott, és hosszú ideig a legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsok között tartották számon, indulását egyes elemzők egyenesen az amerikai történelem első afroamerikai elnökéhez, Barack Obamához hasonlították. Harris édesanyja indiai, édesapja pedig jamaicai fekete közgazdász-professzor, és Harris kampányában jelentős szerepet kapott apai öröksége.

A politikusnő nem egyszer az Egyesült Államok leendő első színes bőrű női elnökeként jellemezte magát.


Ám hetek óta arról láttak napvilágot hírek, hogy Harris népszerűsége látványosan hanyatlik.

A napokban kampánymenedzsere nyílt levélben bírálta őt, majd lemondott, és széthullott kampánycsapata is. Közben - részben a korábbi túlköltekezés, részben a források elapadása miatt - kampánya is megfeneklett. Amerikai sajtóinformációk szerint az utóbbi hetekben már sem televíziós, sem online hirdetéseket nem vásárolt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!