Zavargások voltak egy görög migránstáborban, emiatt iskolákat kellett bezárni

Vágólapra másolva!
Zavargások törtek ki csütörtökön egy migránstáborban a görög Számosz szigeten. A Vathy város közelében található táborból nagyjából 300, főleg afrikai bevándorló, akik a befogadó központban uralkodó állapotok ellen tüntettek, rátámadtak a rendőrökre, kövekkel dobálták őket. Az illegális bevándorlók sátrakat gyújtottak fel és tönkretettek több mobil WC-t is. A hatalmas füst miatt végül több óvodát és egy közeli iskolát is be kellett zárni - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség görög forrásokra hivatkozva. 
Vágólapra másolva!

A Görögországba érkező migránsok száma az utóbbi hónapokban folyamatosan nő, a Számoszon található táborba több százan érkeznek hetente. A központ eredetileg nagyjából 650 ember befogadására volt alkalmas, ennek ellenére most mintegy 6-8 ezeren laknak ott.

Az illegálisan, gumicsónakokkal a görög szigetre érkezők migránsok a rossz körülmények miatt már csaknem egy hete tüntetnek.

A hét elején többen a közeli városba indultak, hogy elfoglalják a főteret, és ezalatt

5 autót is felgyújtottak

a város polgármestere szerint.

A migránsok azt követelik, hogy szállítsák át őket a szárazföldre.

A görög kormány az elmúlt hetekben több határozatot is hozott a túlzsúfolt migránstáborok bezárásáról, és új, zárt táborok kialakításáról.

Eközben folyamatosak az áthelyezések is, hetente mintegy 1000 bevándorlót telepítenek át szárazföldi befogadó központokba, az elmúlt héten azonban csaknem 2000-en érkeztek illegálisan a szigetekre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!