Rosszul járhat, aki tovább terjeszti a rémhírt a pozsonyi sorozatgyilkosról

meggyilkolt szlovák nő
Az egykori szlovák modellt, Viola Macakovát brutális módon gyilkolták meg Pozsonyban 2019. november 11-én.
Vágólapra másolva!
Péntek óta tele van a Facebook azzal az információval, hogy nemcsak a 34 éves angoltanárnő, Viola Macáková az egyedüli, akit bestiális módon meggyilkoltak Poszonyban. A szlovák rendőrség ezt határozottan cáfolta, egyúttal közölték, hogy vizsgálatot indítottak, és gyűjtik a képernyőfotókat és a státuszüzeneteket, amelyek a pánikkeltést és a hamis információk terjesztését eredményezik - olvasható  a Paraméter.sk hírportálon.
Vágólapra másolva!

A rémhír terjedéséhez hozzájárul az is, hogy

pár napja meghalt még egy másik nő Pozsonyban, akinél viszont nem állapítottak meg idegenkezűséget. Illetve, hogy eltűnt egy 20 éves fiatalember, aki futni indult a Duna-partra.

A szlovák hatóságok újra hangsúlyozták, hogy aki azt terjeszti, hogy Pozsonyban veszélyben vannak a nők, mivel több gyilkosság is történt, az hazudik.

- reagált a rendőrség a közösségi oldalán.

Az egykori szlovák modellt, Viola Macakovát brutális módon gyilkolták meg Pozsonyban 2019. november 11-én. Forrás: Facebook

A 34 éves angol tanárnő, Viola Macaková kegyetlen módon történt meggyilkolásáról az Origón is beszámoltunk.

A szlovák rendőrség ismét felhívta a figyelmet, hogy Viola halála óta nem történt semmiféle gyilkosság a Poszonyban, a másik női holttest, amit találtak, nem gyilkosság áldozatáé.

A megerőszakolt és brutálisan megkínzott Violára 2019. november 11-én reggel 9 óra körül találtak rá járókelők az egyik pozsonyi kikötóben. Forrás: Polícia SR

A szlovák rendőrség közölte azt is, hogy

gyűjtik a képernyőfotókat és a státuszüzeneteket, amelyek a pánikkeltést, és a hamis információk terjesztését eredményezik.

Egyúttal arra kérik az embereket, hogy küldjenek nekik olyanokat, amelyeknél megállapítható a forrás. A rendőrség szerint ugyanis

az ilyen személyeket rémhírterjesztésért akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik Szlovákiában.