A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNHungary
07:30AtlétikaMaraton séta váltó
HUNSalim Omar Gergely
12:13TekvondoLucas Lautaro Guzman-Omar Salim
HUNLosonczi Dávid
12:30BirkózásRafig Huseynov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Közel 47 ezer román ment haza a Magyarország által nyitott humanitárius folyosón

Koronavírus, vírus, szájmaszk, maszk, rendőr, Csörnyeföld, Magyarország
Csörnyeföld, 2020. március 17. Rendőrök román rendszámú autó utasait ellenőrzik a magyar-szlovén határ közelében, az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenőhelyénél 2020. március 17-én. A koronavírus-járvány miatt ettől a naptól csak magyar állampolgárok léphetnek be Magyarország területére, de a teherszállítást nem korlátozzák. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
A román stratégiai kommunikációs törzs (GCS) hétfői összesítése szerint 46 800, a koronavírus-válság miatt Nyugatról hazainduló román állampolgár tért vissza Romániába a közúti határátkelőhelyeken március 18. óta.
Vágólapra másolva!

Ludovic Orban román miniszterelnök a kormány szerdai ülésén jelentette be: arról állapodott meg Orbán Viktor magyar kormányfővel, hogy Magyarország mindennap közép-európai idő szerint

21 és hajnali 5 óra között lehetővé teszi, hogy a Nyugatról hazatérő román állampolgárok a magyar hatóságok által kijelölt útvonalakon áthaladjanak.

A GCS által közölt adat a kiszombori, csanádpalotai (M43/A1), nagylaki, varsándi és ártándi határátkelők személyforgalmára vonatkozik.

Rendőrök román rendszámú autó utasait ellenőrzik a magyar-szlovén határ közelében, az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenőhelyénél Forrás: MTI/Varga György

A román és a magyar hatóságok azt követően állapodtak meg a humanitárius folyosó kialakításáról, hogy Magyarország lezárta határait a nem magyar állampolgárok előtt, és az osztrák-magyar határon torlódtak fel a koronavírus-válság miatt Nyugatról hazatérő román állampolgárok.

Sokan elkerülték a karantént

A román külügyminisztérium további ezer, különböző országokban rekedt román állampolgár hazautazását szervezte meg.

A Szabad Európa Rádió román adásának korábbi becslése szerint legalább 200 ezerre, de nem kizárt, hogy

és elkerülték a házi elkülönítést és karantént, mivel akkor lépték át a román országhatárt, amikor még csak az észak-olaszországi Lombardia tartomány számított járvány sújtotta "vörös zónának".

Romániában hétfő estig hét koronavírussal fertőzött ember halt meg, külföldön nyolc. Romániában eddig 576 embernél mutatták ki az új típusú koronavírust.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!