Donald Trump: Nem vagyunk a világ rendőrei

politics Horizontal
Donald Trump
Vágólapra másolva!
A hadsereg maradandó szerepét emelte ki az Egyesült Államok Katonai Akadémiáján szombaton tartott beszédében Donald Trump amerikai elnök.
Vágólapra másolva!

A New York melletti West Point akadémia végzős évfolyamának tartott beszédében Donald Trump azt mondta,

Trump azt is mondta, az Egyesült Államok kivételességét "intézményeinek a pillanatnyi indulatokkal és előítéletekkel szembeni maradandósága adja. Amikor viharos időket élünk, amikor rögös az út, az számít a legtöbbet, ami állandó, időtlen és örök".

Donald Trump Forrás: AFP/Nicholas Kamm

Az elnök beszédében azt is kijelentette, hogy országa "véget vet a végtelen háborúk korszakának, s annak helyébe Amerika létfontosságú érdekeinek világosan megfogalmazott védelme lép".
Megjegyezte, hogy az amerikai fegyveres erőknek nem feladata sem más nemzetek újjáépítése, sem "olyan, távoli országok ősi konfliktusainak megoldása, amelyekről sokan még csak nem is hallottak".

- tette hozzá.

Washington az elmúlt hónapokban terveket vázolt fel arra, hogy a közeli jövőben kivonja katonáit a világ több térségéből is, így Afganisztánból, Irakból és részben Németországból. Ez utóbbi elképzelés értelmében a Pentagon 9500 amerikai katonát vonna ki a Németországban tartósan állomásozó 34 500 katonából.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!