Donald Trump négy rendeletet írt alá gyógyszerárak csökkentéséről

President Trump Holds News Conference In White House Briefing Room GettyImageRank2 POLITICS
Donald Trump
Vágólapra másolva!
Donald Trump amerikai elnök rendeletben rögzítette pénteken a gyógyszerárak csökkentését. Mostantól lehetőség lesz olcsóbb gyógyszerek importálására az Egyesült Államokba, illetve az amerikai gyártóknak is csökkenteniük kell a gyógyszerárakon, köztük az inzuluinén.
Vágólapra másolva!

A jogszabályok vényköteles gyógyszerekre vonatkoznak. A negyedik elnöki rendelet arra utasít, hogy az idősek orvosi ellátásáról gondoskodó állami Medicare-programnak

olyan áron kell vásárolnia gyógyszereket, amilyen áron külföldi országokban is hozzájutnak

ezekhez a készítményekhez. Ebben az esetben azonban csakis a gyógyszergyárakkal való egyeztetés után lehet szó csökkentésről.

Donald Trump amerikai elnök Forrás: AFP/2020 Getty Images/Chip Somodevilla

Trump már korábban is többször tett javaslatot bizonyos vényköteles gyógyszerek árának mérséklésére, ám először írt alá rendeleteket is erről.

- fogalmazott az aláírási ünnepségen az elnök.

Trump közölte azt is: a legnagyobb gyógyszergyárak vezetői már találkozót kértek, hogy megvitassák, miként lehet csökkenteni a kérdéses gyógyszerárakat.

"Majd meglátjuk, hogyan alakulnak ezek az egyeztetések, mi mindenesetre készen állunk a változásokra" - jelentette ki Seema Verma, a Medicare-program vezetője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!