Átszervezték Donald Trump és Joe Biden első vitájának helyszínét

Donald Trump, Joe Biden, elnökjelölt, elnökjelölti vita, Egyesült Államok, illusztráció, amerikai elnökjelölti vita
WILDWOOD, NJ - JULY 03: Girls walk past President Trump 2020 and Joe Biden 2020 sweatshirts displayed for sale on the boardwalk on July 3, 2020 in Wildwood, New Jersey. New Jersey beaches have reopened for the July 4th holiday as some coronavirus restrictions have been lifted, along with casinos, amusement rides and water parks at limited capacity. Mark Makela/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nem Indianában, hanem Ohióban tartják Donald Trump amerikai elnök és Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltjének első vitáját szeptember 29-én. A helyszín eredetileg az indianai Notre Dame Egyetem lett volna, de az intézmény a koronavírus-járvány miatt visszalépett a vita megrendezésétől.
Vágólapra másolva!

A katolikus egyetem elnöke, John I. Jenkins tisztelendő közleményben tudatta, hogy a járvány miatt szükséges óvintézkedések "nagyon nagy mértékben csökkentik a vita megrendezésének nevelési értékét", és ezért lépnek vissza a rendezéstől. Hozzáfűzte, hogy éppen az óvintézkedések miatt jelentősen csökkenteni kellett volna az elnökjelölti vitán résztvevő diákok és önkéntes segítők lélekszámát is.

Az Elnöki Viták Bizottsága - az a nonprofit szervezet, amely évtizedek óta szervezi az elnökjelöltek vitáit - ezek után bejelentette, hogy

az ohiói Clevelandben lesz a rendezvény,

és a Case Western Reserve Egyetem és a Clevelandi Klinika közösen ad otthont neki.

Forrás: AFP/2020 Getty Images/Mark Makela

Donald Trump és Joe Biden első vitáját szeptember 29-én rendezik meg, azt követően, hogy a két politikus augusztusban elfogadja pártjának elnökjelöltségét.

A második vitát október 15-én a floridai Miamiban, a harmadikat pedig október 22-én a nashville-i Belmont Egyetemen tartják.


Az alelnök-jelöltek vitájára október 7-én, Utah állam fővárosában, Salt Lake Cityben kerül sor. A republikánus alelnökjelölt személye biztos, ő Mike Pence, a jelenlegi alelnök. A demokraták várható elnökjelöltje, Joe Biden még nem nevezte meg alelnökjelöltjét. Eddig csupán annyit közölt, hogy mindenképpen nő és afroamerikai lesz. Sajtóelemzők szerint erre pillanatnyilag a legesélyesebbnek Susan Rice látszik. Rice az Obama-kormányzatban először az ENSZ-ben volt nagykövet, majd Barack Obama elnök nemzetbiztonsági tanácsadója lett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!