Két rendőrt meglőttek a baloldal által feltüzelt tüntetők Louisville-ben - videó

racism police justice Horizontal
Tüntetés Louisville-ben
Vágólapra másolva!
Két rendőrt meglőttek a kentuckyi Louisville városban szervezett tüntetésen szerda este, miután az állam főügyésze bejelentette, hogy az afroamerikai Breonna Taylor haláláért felelős intézkedő rendőrök közül egy ellen emeltek vádat gondatlan veszélyeztetés miatt.
Vágólapra másolva!

Bár a városban a polgármester este kilenc órától kijárási tilalmat hirdetett, a tüntetők nem mentek haza, hanem megtámadták a tömeget oszlató rendőröket.

Két rendőrre rálőttek. Mindketten megsebesültek.


Robert Schroeder, a város ügyvezető rendőrfőnöke közölte: a sebesült rendőröket kórházba kellett szállítani, állapotuk nem életveszélyes. Egyikük állapota stabil, a másikukon még az éjjel műtétet hajtottak végre. A rendőrök elleni támadás egyik gyanúsítottját őrizetbe vették, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) megindította a vizsgálatot. A rendőrfőnök hangsúlyozta: "nagyon komoly és nagyon veszélyes" a kialakult helyzet a városban.

Tüntetés Louisville-ben Forrás: AFP/Jeff Dean

A baloldal által feltüzelt tüntetők közül sokan törtek-zúztak, gyújtogattak a városban.

Az erőszakba torkolló tüntetések szerdán délután törtek ki, azt követően, hogy Daniel Cameron főállamügyész sajtókonferencián ismertette, hogy a márciusban, rendőri intézkedés közben lelőtt 26 éves afroamerikai Breonna Taylor ellen eljáró három rendőr közül az egyikük ellen emelnek vádat gondatlan veszélyeztetés miatt.

A vádesküdtszék a bizonyítékok alapján úgy döntött:

a rendőrök lövései indokoltak voltak,

mert a Breonna Taylor lakásán házkutatásra megjelenő

rendőrökre Taylor barátja rálőtt, az egyiküket meg is sebesítette, és ők önvédelemből viszonozták a tüzet.

Hat lövést adtak le Taylorra, aki a helyszínen meghalt. Barátja, Kenneth Walker ellen gyilkossági kísérlet miatt emeltek vádat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!