Donald Trump elhagyja a kórházat

REED, Walter; TRUMP, Donald Bethesda, 2020. október 3.
Donald Trump amerikai elnök integet útban egy helikopterhez, amely a Bethesdában lévő Walter Reed katonai kórházba szállítja a washingtoni Fehér Házból 2020. október 2-án. Az elnöknél és feleségénél k
Bethesda, 2020. október 3. Donald Trump amerikai elnök integet útban egy helikopterhez, amely a Bethesdában lévő Walter Reed katonai kórházba szállítja a washingtoni Fehér Házból 2020. október 2-án. Az elnöknél és feleségénél korábban koronavírus-fertőzést állapítottak meg. Trump elővigyázatosságból, orvosai tanácsára ment kórházba, ahol néhány napot tölt. MTI/AP/Alex Brandon
Vágólapra másolva!
Az amerikai elnök jobban érzi magát, mint 20 évvel ezelőtt.
Vágólapra másolva!

El fogom hagyni ma a nagyszerű Walter Reed klinikát - írta Twitter-oldalán az amerikai elnök. Már nagyon jól érzi magát, jobban, mint 20 évvel ezelőtt. Szerinte az elmúlt időszakban, elnöksége alatt, sok jó gyógyszert fejlesztettek ki a vírus kezelésére.

Donald Trump amerikai elnök elhagyhatja a kórházat, de még gyógyszert kell szednie - jelentette be Sean Conley, a Fehér Ház orvosa, aki a koronavírussal megfertőződött elnököt kezelő orvoscsoporttal közös sajtótájékoztatót tartott a bethesdai Walter Reed kórháznál.

Az amerikai elnöknek rendben van a vérnyomása, a szívverése, nincsenek légúti panaszai és több mint 72 órája láztalan

- jelentette ki Sean Conley.

A Fehér Ház orvosa elmondta: Trump továbbra is gyógyszert kap, kedden a Fehér Házban megkapja az ötödik adag Remdesivirt is. Ezek mindegyike olyan szer, amely nem igényel kórházi kezelést - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy Trump jól van, de még nincs túl a betegségen. "Óvatosan optimisták vagyunk" - fogalmazott.

Conley közölte: Trump szervezete pénteken kicsit dehidratált volt, de ezt azonnal orvosolták. Az elnök soha nem panaszkodott izomfájdalmakra, és a lázát is sikerült hamar lenyomni, 72 óránál tovább nem kapott lázcsillapítót, nincsenek neurológiai problémái. Két alkalommal kapott oxigént.

Az orvos kiemelte: Trump" kiváló páciens volt, nem akarta befolyásolni az orvosokat a kezelést illetően, semmit nem javasolt, vagy sürgetett.

Arra a kérdésre, hogy kampányolhat-e az elnök, Conley azt válaszolta: elvileg igen.

Donald Trump amerikai elnök integet útban egy helikopterhez, amely a Bethesdában lévő Walter Reed katonai kórházba szállítja a washingtoni Fehér Házból 2020. október 2-án. Forrás: MTI/AP/Alex Brandon

Trump péntek hajnalban jelentette be, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje, majd nem sokkal később elővigyázatosságra hivatkozva kórházba vonult. Nemcsak ő, hanem felesége is megfertőződött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!