Telítődnek a koronavírusos betegek kezelésére kijelölt kórházak Ukrajnában

ukrajna, koronavírus
Sztrij, 2020. október 8. Koronavírussal fertőzött beteggel beszél orvosa a nyugat-ukrajnai Sztrij város kórházában 2020. szeptember 29-én. Ukrajnában gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-járvány, 2020. október 8-án először haladta meg az ötezret az egy nap alatt azonosított új fertőzöttek száma. A halálos áldozatok száma 4690-re nőtt. MTI/AP/Jevhen Maloletka
Vágólapra másolva!
Telítődnek Ukrajnában a koronavírusos betegek kezelésére kijelölt kórházak Harkiv megye és a főváros után már a déli országrészben lévő Odessza megyében is, miközben szombatra ismét megdőltek a korábbi csúcsok hatezer feletti újonnan regisztrált fertőzöttel és százat meghaladó halottal.
Vágólapra másolva!

Az Odessza megyei kormányzói hivatal egészségügyi osztályának igazgatója közölte, hogy

a múlt héten erőteljesen felgyorsult a fertőzés terjedésének üteme a régióban.

Továbbá azt is elmondta, hogy

ha megtelnek a második és a harmadik hullámban megnyitott kórházak, stadionokban, sportcsarnokokban és egyéb, nem egészségügyi létesítményekben készülnek betegágyakat felállítani.

Koronavírussal fertőzött beteggel beszél orvosa a nyugat-ukrajnai Sztrij város kórházában 2020. szeptember 29-én. Forrás: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatok alapján

az elmúlt napon 6410 új esettel 293 641-re nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, a halottaké pedig 109 újabb áldozattal 5517-re.

Eddig 124 113-an gyógyultak meg, viszont jelenleg már 164 011 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel az országban.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján kiemelte, hogy előző nap kiemelkedően sok, 1089 beteget kellett kórházba szállítani.

Elismerte, hogy noha

az elmúlt napon rekordszámú, több mint 36 ezer PCR-tesztet végeztek el az országban, sok helyen, főként egyes nagyvárosokban, sorokban várakoznak az emberek tesztelésre.

Kérte, hogy a kockázati csoportokba tartozók, köztük a hatvan évesnél idősebbek, ha feltétlenül nem szükséges, ne menjenek el otthonról. Vitalij Klicsko főpolgármester a Telegram üzenetküldő portálon jelezte, hogy

az ország legfertőzöttebb területének számító fővárosban, Kijevben továbbra is súlyos a helyzet,

csaknem hatszáz újabb esettel az igazolt fertőzöttek száma meghaladta a 30 ezret, a halálos áldozatoké 12-vel 569-re nőtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!