Bulgáriában január 4-től lazítanak a szigorításokon

a tengerpartokon romlik a járványügyi helyzet, Obzor, Bulgária, koronavírus
The central beach and the pedestrian street of the Black Sea town and resort of Obzor, Bulgaria are seen empty on May 04, 2020. Bulgaria is getting ready for the summer. The hotels are about to open on July 1st. The owners are still expecting for the government to appoint unified standards for disinfection and physical distancing. They should be synchronized with those from other countries in the EU. This summer Bulgaria will look for broadening the internal tourism. However for the years to come there is serious work to be done for making the country more apealing to tourists from EU and third countries, Obzor, Bulgaria on May 04, 2020 (Photo by Hristo Rusev/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Bulgáriában január 4-től megnyitják az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait köszönhetően annak, hogy sikerült megfékezni a koronavírus-járvány terjedését - jelentette be Kosztadin Angelov egészségügyi miniszter a válságstáb heti sajtótájékoztatóján Szófiában.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető tájékoztatása szerint a gyógyultak száma meghaladja az új fertőzöttekét és a halálozások száma is csökkenő tendenciát mutat.

A bölcsődék, óvodák és a negyedik osztállyal bezárólag az iskolák január 4-én újranyithatnak.

A testület ugyanakkor figyelmeztetett, hogy amennyiben ismét megugrana a fertőzöttek száma az országban, úgy újból be kell majd zárniuk.

Bulgáriában január 4-től megnyitják az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait Forrás: NurPhoto via AFP/Hristo Rusev

Bulgária a részleges karantént január végéig lazább változatban meghosszabbította. A hotelekben működő éttermek például december 22-től megnyithattak a szállóvendégek előtt. A múzeumok, képtárak és mozik januártól 30 százalékos kapacitással fogadhatnak látogatókat, illetve nézőket. A korlátozások alól mentességet élveznek a patikák, élelmiszerüzletek, bankok és biztosítók. A benzinkutak is nyitva tarthatnak.

A 6,9 millió lakosú Bulgáriában jelenleg 75 370 aktív fertőzöttet tartanak nyilván.

Számuk egy héttel korábban még 82 443 volt. Az utóbbi 24 órában 1729 ember szervezetében mutatták ki a vírust, és 110-en haltak meg, miközben 2933 embert nyilvánítottak gyógyultnak.

A járvány kitörése óta 7515 ember halt bele a vírus okozta szövődményekbe.
Bulgáriában eddig 4608 embert oltottak be a Pfizer/BioNTech-vakcinával.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!