A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Felrobbant két olajkút egy észak-iraki olajmezőn, a hatóságok szerint terrortámadás történt

kurd olajmező Irakban, lerombolt
Tűzoltók megpróbálják eloltani a lángokat a Habbáz olajmezőn, Kirkuktól mintegy 20 kilométerre délnyugatra, 2016. június 1-jén, az Iszlám Állam (IÁ) által vállalt robbantás után. Az olajmezőn naponta mintegy 20 000 hordó kőolajat termelnek (korábbi felvétel).
Vágólapra másolva!
Terrortámadás ért szerdára virradóan egy kisebb észak-iraki olajmezőt, az elkövetők felrobbantottak két olajkutat, és a hatóságok az Iszlám Állam terrorszervezet számlájára írják ezt.
Vágólapra másolva!

Az iraki olajipari minisztérium közlése szerint az NOC állami olajvállalat tulajdonában lévő,

a Kirkuktól húsz kilométerre délnyugatra található Habbáz olajmezőt ért terrortámadásnak nincs áldozata.

A robbanások lángra borították a kutakat, a tüzet még nem sikerült eloltani. Az incidens miatt nem állt le a termelés az olajmezőn. Husszein al-Obeidi, a város rendőrparancsnoka az EFE spanyol hírügynökségnek adott interjújában az Iszlám Államot nevezte meg elkövetőként.

Tűzoltók megpróbálják eloltani a lángokat a Habbáz olajmezőn, Kirkuktól mintegy 20 kilométerre délnyugatra, 2016. június 1-jén, az Iszlám Állam (IÁ) által vállalt robbantás után. Az olajmezőn naponta mintegy 20 000 hordó kőolajat termelnek (korábbi felvétel). Forrás: AFP/Marwan Ibrahim

Az olajmezőn körülbelül húszezer hordónyi olajat termeknek naponta.

Jóllehet az iraki biztonsági helyzet jelentős mértékben javult, amióta Szíria és Irak egy részét megszálló Iszlám Állam vereséget szenvedett 2017-ben,

Irak nehezen megközelíthető részein még mindig aktívak a szervezethez tartozó fegyveresek kisebb csoportjai, és az elmúlt években több merényletet követtek el a biztonsági erők tagjai, valamint civilek ellen.

A múlt hónapban is ez a terrorszervezet jelentkezett egy észak-iraki olajfinomító elleni rakétatámadás elkövetőjeként.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!