Megkezdték az oltási kampányt Argentínában a Szputnyik V vakcinával

Argentína, Buenos Aires, koronavírus, COVID-19, vakcina, védőoltás, Szputnyik V
6430889 29.12.2020 In this handout photo released by the government of Buenos Aires, a patient gets the Russian Sputnik V vaccine against COVID-19 in a city hospital, in Buenos Aires, Argentina. Government of Buenos Aires
Vágólapra másolva!
Megkezdték az oltási kampányt Argentínában a koronavírus elleni Szputnyik V orosz vakcinával - számolt be kedden a helyi média.
Vágólapra másolva!

A dél-amerikai országban közel 300 ezer adag oltóanyagot osztottak ki megyénként. A Telam nevű argentin hírügynökség szerint a kampányt egyidejűleg kezdték meg országszerte.

Az első adagokat egészségügyi dolgozóknak adják be.

Az elsők között egy nővér, egy kormányzó és egy helyettes egészségügyi államtitkár a Buenos Aires-i tartományból kapta meg az oltást.

Beoltanak egy beteget a Szputnyik V vakcinával Buenos Airesben december 29-én Forrás: Origo

Az országos oltókampányt a fokozott várakozások mellett bizonyos bizalmatlanság is övezi. Oroszország volt az első ország, amely engedélyezte a Szputnyik V széleskörű használatát, még az utolsó, kulcsfontosságú tesztfázis kezdete előtt.

Argentínában több mint 1,5 millió ember fertőződött meg a koronavírussal, mintegy 43 ezer ember halt meg a fertőzés következtében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!