Maga alá temetett a sár egy izlandi várost - videó

Izland, földcsuszamlás, sárlavina
A house swept away by a mudslide is seen on the forecourt of a petrol station in Seydisfjordur, eastern Iceland, some 660km (410miles) east of the capital Reykjavik, on December 18, 2020. - No serious casualties was reported as the towns 600 people evacuated their homes. Large parts of east Iceland is on a heightened emergency level due to danger of further landslides following heavy rain in the region. (Photo by Gunnar GUNNARSSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Egész Seyðisfjörðurt kiürítették, miután Izland keleti részén a napokon át tartó esőzés súlyos földcsuszamlásokat és sárlavinákat okozott. A 600 fős településen házak váltak lakhatatlanná, a helyiek ilyen súlyos természeti katasztrófát még nem láttak.
Vágólapra másolva!

Múlt pénteken, az egész héten át tartó esőzések után, földcsuszamlások kezdődtek Seyðisfjörðurban. Tíz család otthona teljesen lakhatatlanná vált, és több ház még mindig veszélyben van. A 600 fős várost már a múlt héten

evakuálták az életveszélyes áradás, valamint a vele érkező sár és sziklák miatt.

Egy kisfiú a BBC kérdésére azt mondta, olyan gyorsan kellett elhagyniuk az otthonukat az éjszaka közepén a sárlavina miatt, hogy még felöltözni sem tudtak.

600 embert evakuáltak a városból, amit maga alá temetett a sárlavina Forrás: AFP/Gunnar Gunnarsson

A katasztrófának nincs halálos áldozata. A kárfelmérés még zajlik, de szakértők úgy vélik, hogy

további földcsuszamlások várhatóak.

A lakókat egyelőre nem engedik vissza a településre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!