A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Válogatás nélkül lőttek egy bentlakásos iskola alvó diákjaira fegyveresek Nigériában, sokukat elhurcolták

Kankara, 2020. december 13.
A nigériai Kankara állami bentlakásos középiskolájának udvarán emberek 2020. december 12-én, miután az előző éjjel AK-47-es géppisztolyokkal felfegyverzett banditák támadták meg az intézményt és tűzharcot vívtak a rendőrökkel.
Kankara, 2020. december 13. A nigériai Kankara állami bentlakásos középiskolájának udvarán emberek 2020. december 12-én, miután az előző éjjel AK-47-es géppisztolyokkal felfegyverzett banditák támadták meg az intézményt és tűzharcot vívtak a rendőrökkel. A feltehetőleg emberrablók által ellkövetett támadás után több mint 300 tanuló eltűnt az afrikai ország északnyugati Katsina államában működő iskolából. MTI/AP/Abdullatif Yusuf
Vágólapra másolva!
Fegyveresek sok tanulót elhurcoltak két nappal ezelőtt egy bentlakásos iskolából az észak-nigériai Katsina állambeli Kankarában, mások elbújtak az erdőben. Összesen több mint háromszáz diáknak veszett nyoma - közölte a helyi rendőrség vasárnap.
Vágólapra másolva!
A nigériai Kankara állami bentlakásos középiskolájának udvarán emberek 2020. december 12-én, miután az előző éjjel AK-47-es géppisztolyokkal felfegyverzett banditák támadták meg az intézményt és tűzharcot vívtak a rendőrökkel Forrás: MTI/AP/Abdullatif Yusuf

A motorokon érkezett támadók december 11-én este hatoltak be a tanintézet területére, és nyitottak válogatás nélkül tüzet, amikor a diákok már aludtak.

Az iskolának 839 diákja van, és közülük 333-nak a holléte jelenleg ismeretlen a hatóságok tájékoztatása szerint.

Mint közölték, egyelőre dolgoznak az elhurcoltak számának megállapításán.

Eddig egyetlen szervezet sem jelentkezett a rajtaütés elkövetőjeként.

A feltehetőleg emberrablók által ellkövetett támadás után több mint 300 tanuló eltűnt az afrikai ország északnyugati Katsina államában működő iskolából Forrás: MTI/AP/Abdullatif Yusuf

A védelmi miniszter arról számolt be, hogy a hadsereg nagyszabású műveletet indított a támadók kézre kerítése, a tanulók megmentése érdekében.

A támadást 48 órával azt követően hajtották végre, hogy Muhammadu Buhari nigériai elnök látogatást tett szülővárosában, a szintén Katsina államban találgató Daurában.

Első nyomozati eredmények szerint feltehetőleg emberrablókról van szó, akik váltságdíjat akarnak kicsikarni. Hasonló atrocitásokat azonban a Boko Haram iszlamista terrorszervezet is elkövetett már a múltban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!