A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

A Twitter Donald Trump békéltető videóját is cenzúrázta

BIDEN, Joe; TRUMP, Donald Washington, 2021. január 6.
Donald Trump republikánus párti amerikai elnök a támogatására rendezett tüntetésen a washingtoni Nemzeti Mallon 2021. január 6-án. Ezen a napon ül össze a kongresszus, hogy hivatalosan is véglegesítse
Washington, 2021. január 6. Donald Trump republikánus párti amerikai elnök a támogatására rendezett tüntetésen a washingtoni Nemzeti Mallon 2021. január 6-án. Ezen a napon ül össze a kongresszus, hogy hivatalosan is véglegesítse a demokrata párti jelölt, Joe Biden győzelmét hozó november 3-i elnökválasztás eredményét. MTI/AP/Jacquelyn Martin
Vágólapra másolva!
Nem engedi Donald Trump békére felhívó videóüzenetének továbbosztását a Twitter. A globális techcégnek azzal sikerült megindokolnia az újabb elképesztő húzását, hogy az erőszakot szít.  
Vágólapra másolva!

Miután a demokraták feltételezett választási csalásai ellen tüntető tömeg bevette a Capitoliumot, az amerikai elnök több tweetben is nyugalomra intette híveit. Később közzétett egy videóüzenetet, amelyben egész pontosan arra kérte a tüntetőket, hogy menjenek haza. Egyúttal ismét felhívta a figyelmet, hogy pártja nem az erőszakot képviseli, ugyanakkor megérti a fájdalmat, amit a csalódott szavazók éreznek a választással kapcsolatban.

A Twitternek sikerült ebbe is belekötnie, és mint a videó alján található szöveg is jelzi, az üzenetre nem lehet válaszolni, és nem lehet retweetelni.

Erről a felvételről van szó:

Donald Trump a videóban arra kérte a tüntetőket, hogy menjenek haza. "Tudom, hogy fáj, tudom, hogy bánt, a választást ellopták tőlünk, földcsuszamlásszerű győzelmet arattunk, ezt mindenki tudja, különösen a másik oldal. De most haza kell mennetek, békére van szükségünk, törvényre és rendre van szükségünk" - mondja Trump a videóban, majd folytatja: "Csalás történt, de nem játszhatunk ezen emberek kezére (...) tudom, hogyan éreztek, de menjetek haza békében."

A Twitter azt közölte, hogy korlátozza azon bejegyzések elérését, amelyek erőszakra buzdíthatnak, ezeket sem megosztani, sem kedvelni nem lehet. Ezek közé sorolták Trump említett videóüzenetét is. A Facebook egész egyszerűen pedig törölte a videót. A közösségi oldalakon sokan kifogásolják, hogy a cenzúracsapat ismét durva szankciót alkalmazott Trumppal szemben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!