A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Rekordszámú koronavírusos-fertőzöttet találtak Portugáliában

Portugália, koronavírus
Lisszabon, 2020. november 22. Férfi megy a szinte kihalt utcán a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozások idején Lisszabonban 2020. november 21-én este. António Costa portugál miniszterelnök bejelentette, hogy Portugáliában lakhely-elhagyási tilalmat vezetnek be november 27. éjjel 11 órától december 2. hajnali öt óráig, illetve december 4. és december 9. között. December 1. és 8. nemzeti ünnep az országban, valamint a továbbiakban kötelező lesz maszkot viselni a munkahelyeken MTI/LUSA/EPA/Antonio Pedro Santos
Vágólapra másolva!
Minden korábbinál magasabb számú, 10 027 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek az alig valamivel 10 millió feletti lélekszámú Portugáliában szerdán.
Vágólapra másolva!

A korábbi rekordot december 31-én regisztrálták, 7627 napi új fertőzöttel.

Az ország a veszélyhelyzet meghosszabbítására készül a fertőzöttek száma aggasztó növekedésének lassítása érdekében.

Portugáliában az igazolt fertőzöttek száma a járvány kezdetétől 446 606, ebből az aktív fertőzöttek száma jelenleg több mint 87 ezer. A SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19-betegségbe pedig 7377-en haltak bele, karácsony környékén enyhítettek a korlátozásokon, de szilveszterre ismét szigorítottak, elrendelték a települések közötti utazások és a nyilvános gyülekezés tilalmát.

Illusztráció Forrás: MTI/LUSA/EPA/Antonio Pedro Santos

A fertőzöttek száma azonban gyorsan nő, Marcel Rebelo de Sousa államfő a hét végén közölte, hogy aggódik az évvégi ünnepek alatti esetszám-növekedés miatt.

A parlament hamarosan szavaz a csütörtökön lejáró veszélyhelyzet egy héttel történő meghosszabbításáról. A javaslatot várhatóan elfogadja a törvényhozás.

- mondta Marta Temido egészségügyi miniszter, miközben 513 beteget ápolnak intenzív osztályon.

A 72 éves Marcelo Rebelo de Sousa elnök, aki koronavírus-fertőzöttel találkozott, három héttel az elnökválasztás január 24-i első fordulója előtt kénytelen volt karanténba vonulni - közölte az elnöki hivatal. A konzervatív államfő a közvélemény-kutatások alapján a választás nagy esélyese.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!