A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A börtönben halt meg John Gotti testvére

Peter Gotti New York
New York, 2021. február 27. 2002. június 4-én New Yorkban készített kép Peter Gottiról, az egykor nagy hatalmú New York-i maffiacsalád, a Gambinók főnökéről letartóztatása után. Gotti 2021. február 25-én, 81 éves korában egy észak-karolinai börtönkórházban elhunyt. Az egykori maffiavezér élete utolsó 17 évét a rács mögött töltötte; 2003-ban 25 év börtönbüntetésre ítélték, miután a brooklyni és State Island-i bíróság bűnösnek találta zsarolás és pénzmosás vádjában. MTI/AP/The Daily News/Mike Albans
Vágólapra másolva!
Nyolcvanegy éves korában egy észak-karolinai börtönkórházban meghalt Peter Gotti, az egykor nagy hatalmú New York-i maffiacsalád, a Gambinók főnöke.
Vágólapra másolva!

A hírt egy Gotti ügyét ismerő, névtelenséget kérő személy közölte az AP amerikai hírügynökséggel, de haláláról szombaton a milánói Corriere della Sera című napilap is beszámolt.

2002. június 4-én New Yorkban készített kép Peter Gottiról, az egykor nagy hatalmú New York-i maffiacsalád, a Gambinók főnökéről letartóztatása után Forrás: MTI/AP/The Daily News/Mike Albans

Három évig vezette a Gambino-klánt

Az egykori maffiavezér élete utolsó 17 évét a rács mögött töltötte; 2003-ban 25 év börtönbüntetésre ítélték, miután a brooklyni és State Island-i bíróság bűnösnek találta zsarolás és pénzmosás vádjában.

Ügyvédei megpróbálták elérni a szabadlábra helyezését, hajlott korára és megromlott egészségére hivatkozva, de nem jártak sikerrel.

Gotti pajzsmirigyproblémáktól szenvedett és egyik szemére vak volt.

Peter Gotti 1999-től három éven keresztül irányította a Gambino-klánt, miután öccsét, Johnt elítélték emberölés és zsarolás vádjával. A Gambino az "öt nagyként" emlegetett New York-i olasz-amerikai maffiacsalád egyike.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!