A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Magyarország kiemelten kezeli állampolgárai életének megmentését és a vírus terjedésének lassítását

Operatív törzs sajtótájékoztató 2020.03.19. ,  Kovács Zoltán
Vágólapra másolva!
Amennyiben Hollandia veszélybe akarja sodorni állampolgárainak életét azáltal, hogy átpolitizálja a koronavírus elleni oltóanyagokhoz való hozzáférést, ezt szabadon megteheti. Ezzel szemben Magyarország kiemelten kezeli állampolgárai életének megmentését és a vírus terjedésének lassítását – írta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár egy holland napilapban.
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár A koronavírus elleni harcot ne politizáljuk át címmel olvasói levelet tett közzé a De Telegraaf című holland napilapban, amelyben az újság És így válnak semmivé morális ellenvetéseim című korábban megjelent véleménycikkére reagált.

Kovács Zoltán írásában hangsúlyozta,

- szögezte le.

Kovács Zoltán: Magyarország kiemelten kezeli állampolgárai életének megmentését és a vírus terjedésének lassítását Fotó: Koncz Márton - Origo

Mint emlékeztetett, a napilap online kiadásának az orosz fejlesztésű Szputnyik V nevű oltóanyag magyarországi beszerzésével összefüggésben megjelent cikke arra világít rá, hogy a magyarországi arányoknak miért fele Hollandiában az egy főre eső beoltottsági arány, messze elmaradva valamennyi uniós ország mögött, Lettországot és Bulgáriát leszámítva.

A szóvivő Szerbia példáját említve közölte,

"Szerbia a globális oltási versenyben a vezetők közé tartozik. Hogyan került oda? Az orosz Szputnyik V oltóanyag segítségével" - fogalmazott. Magyarország lépése a holland cikk szerzőjének állításával ellentétben nem minden megfontolás nélküli. Közegészségügyi hatósága alaposan tesztelte az orosz vakcinát és jóváhagyta annak használatát - tette hozzá Kovács Zoltán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!