A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Pfizer elkezdte tesztelni a szájon át szedhető koronavírus elleni gyógyszerét

health virus vaccines Horizontal ILLUSTRATION VACCINE MEDICINE CORONAVIRUS COVID-19 PHARMACEUTICAL INDUSTRY v(FILES) In this file photo taken on November 23, 2020 This illustration picture taken on November 23, 2020 shows a bottle reading "Vaccine Covid-1
Nagy-Britannia 2020. december 2-án elsőként jóváhagyta a Pfizer-BioNTech Covid-19 vakcináját (Photo by JOEL SAGET / AFP)
Vágólapra másolva!
A Pfizer elkezdte a Covid-19 elleni, szájon át szedhető gyógyszer klinikai tesztelésének korai szakaszát, a szert a fertőzés első tüneteinek megjelenésekor lehetne adni a betegeknek - közölte kedden az amerikai gyógyszeripari vállalat.
Vágólapra másolva!

Az antivirális gyógyszerjelölt laboratóriumi kísérletekben meggyőző hatékonyságot mutatott a Covid-19-betegséget okozó SARS-CoV-2 új típusú koronavírus ellen.

A PF-07321332 nevű gyógyszerjelölt egy fehérjebontó enzimgátló,

amely megakadályozza a vírus szaporodását a sejtekben.

Az ilyen fehérjebontó enzimgátlók hatékonyak más vírusok, mint a HIV vagy a Hepatitis C ellen, önmagukban is, és más antivirális szerekkel kombinálva - közölte a vállalat.

Illusztráció Forrás: AFP/Joel Saget

A Pfizer szerint ez a molekulafajta jól tűrt kezelés lehet a Covid-19 ellen, mivel a jelenleg piacon lévő, hasonló elven működő terápiák esetében nem jeleztek biztonsági kockázatokat.

A vállalat tanulmányoz egy intravénásan adható vírusellenes gyógyszerjelöltet is

a klinikai próbák korai szakaszában kórházban kezelteken is.

- mondta Mikael Dolsten, a Pfizer tudományos vezetője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!