A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
HUNMagyarország
10:35VízilabdaVesztes SF 1-Vesztes SF 2

Franciaországban elkezdik az időseket is AstraZeneca-vakcinával oltani

AstraZeneca, vakcina, védőoltás, koronavírus, COVID-19
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Olivier Véran francia egészségügyi miniszter nemrég bejelentette, hogy a krónikus betegséggel rendelkező 65 év felettiek is megkaphatják a brit AstraZeneca-vakcinát, amelyet a legtöbb országban nem adnak idős betegeknek.
Vágólapra másolva!

A francia egészségügyi miniszter egy televíziós interjú során beszélt az oltási rend megváltoztatásáról, és arról, hogy az országban megkezdődik a 65 és 74 év közötti krónikus betegek oltása az AstraZeneca-vakcinával.

Olivier Véran mostani bejelentése összesen kétmillió franciát érinthet, és ezzel ők lesznek az első ország az Európai Unión belül, ahol engedélyezik a vakcina használatát az idősek körében is.

Illusztráció Forrás: NurPhoto via AFP/Artur Widak/NurPhoto/Artur Widak

Franciaország eddig megdöbbentően kevés AstraZeneca-vakcinát oltott el, hiszen február végéig 1,7 millió dózis érkezett az országba, ebből viszont csak 273 ezret használtak fel. A mostani bejelentéssel azonban nagy valószínűséggel ennek a használata is elterjedtebb lesz, bár Véran kiemelte, hogy a 75 év felettieket továbbra is csak a Pfizer és a Moderna készítményeivel fogják oltani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!