A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Helikopterrel mentették ki egy holland hajó legénységét a háborgó Norvég-tengeren - videó

Eemslift Hendrika teherhajó mentés Norvég-tenger
A handout photo taken and released by the Norwegian Rescue Services (Hovedredningssentralen) on April 5, 2021 shows an aerial view of the Dutch cargo ship Eemslift Hendrika in the Norwegian Sea about 60 nautical miles west of Alesund. - The ship had sent out an emergency signal after the cargo has shifted. A rescue helicopter has retrieved several of the crew members. (Photo by Handout / various sources / AFP) / - Norway OUT / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / NTB / NORWEGIAN RESCUE SERVICES" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Helikopterrel kellett kimenteni egy holland teherhajó legénységét, miután hétfőn a viharos idő miatt bajba kerültek a Norvég-tengeren. Négy embert a háborgó hullámok közül emeltek ki.
Vágólapra másolva!

Helikopterrel mentették ki egy holland teherhajó 12 fős legénységét a Norvég-tengerről hétfőn - írja a The Guardian. Az Eemslift Hendrika a németországi Bremerhavenből tartott a norvégiai Kolvereidbe, amikor a viharos idő miatt elmozdult a rakománya, ezért a hajó megdőlt.

A norvég partok felé sodródik

A norvég mentőszolgálatok még aznap megkezdték a mentést: nyolc embert a hajó fedélzetéről húztak fel,

négyen azonban a viharos tengerbe ugrottak,

őket a vízből mentették ki.

A hatóságok egy videót is közzétettek a drámai mentésről, a felvételen látható, ahogy az egyik narancssárga mentőmellényben lévő tengerész a vízbe ugrik.

A hajónak a motorja is meghibásodott, ezért a norvég partok felé sodródik, kedd reggelre már körülbelül 130 kilométerre volt Alesundtól. A hatóság egyik illetékese a lapnak azt mondta, hogy amint az időjárás engedi, szeretnének valakit a hajó fedélzetére feljuttatni, hogy előkészítse a vontatását.

A hajót üzemeltető holland társaság már megkereste a Smit Salvage nevű vállalatot, amely részt vett a Szuezi-csatornán beragadt hajó mentésében is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!