Rendőrt harapott meg az őrjöngő afrikai migráns

Ceuta, 2018. július 26. Európába igyekvő fekete-afrikai illegális bevándorlókat felügyel egy spanyol rendőrök, miután a migránsok Marokkóból átjutottak a határkerítésen a spanyol fennhatóságú Ceutába 2018. július 26-án. Hajnalban mintegy 400 migráns szökött át a határkerítésen a Gibraltári-szorosnál levő észak-afrikai spanyol enklávéba az emberáradatot feltartóztató spanyol és marokkói biztonsági erők igyekezete ellenére. Az illegális határátlépés során legkevesebb tizenkét spanyol polgárőr és öt határsértő megsebesült. (MTI/EPA/Reduan)
Vágólapra másolva!
Egy, a nyugat-afrikai Maliból származó illegális bevándorló támadt egy francia buszsofőrre a franciaországi Val-d'Oise-ban, mert a buszvezető megkérte az utast, hogy vegyen fel maszkot, különben nem utazhat a járművén. A maszk felhelyezése helyett azonban a fekete férfi megfenyegette a buszsofőrt, hogy megveri. Az elfajuló vitában a migráns dühében a buszsofőrt a vírusfertőzéstől védő plexifalat is összetörte.
Vágólapra másolva!

A buszsofőr hívta a rendőröket, akik hamarosan a helyszínre érve megpróbálták megfékezni az őrjöngőt, de a férfi az egyik rendőrre rontott és megharapta. A harapás olyan mély volt, hogy a rendőr vérezni kezdett.

A másik rendőr az őrjöngő migránst elektromos sokkoló-pisztollyal próbálta megfékezni, de hiába. A három rendőr végül közösen leteperte és megbilincselte a dühöngő utast.

A két rendőr olyan súlyosan megsérült, hogy két hét betegállományba küldték őket. A harmadik járőr sérülései enyhébbek voltak, ő öt napra kapott felmentést a munkavégzés alól.

Illusztráció Forrás: MTI/EPA/EFE/Reduan

A támadót is kórházba kellett szállítani a fejét ért sérülés miatt, ahol a férfi az orvossal sem volt hajlandó együttműködni, és nem egyezett bele sem az ellátásába, sem a vérvételbe. Pedig a vérvétel a kötelező eljárás része, hogy kiderüljön, van-e fertőző betegsége, és

milyen kezelésre lesz szüksége a megharapott rendőrnek.

Franciaországban a buszsofőrök elleni támadások egyre gyakoribban a kötelező maszkviselés miatt. Júliusban, Bayonne-ban egy francia buszsofőrt azért öltek meg fiatalok, mert a férfi megkérte őket, hogy tartsák be a szabályokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!