A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Több mint ötezer migráns szökött be Spanyolországba egy nap alatt

migration Horizontal Migrants speak with Spanish Civil guards after swimming to the Spanish enclave of Ceuta from neighbouring Morocco on May 17, 2021. - More than 80 migrants, including some minors, set off in the early hours of Monday from beaches a few
Az illegálisan partot ért migránsok a zsúfolt befogadóközpontba kerülnek
Vágólapra másolva!
Több mint ötezerre nőtt azon migránsok száma, akik az utóbbi 24 órában illegálisan átjutottak Marokkóból az észak-afrikai spanyol exklávé, Ceuta területére - közölte a helyi sajtó keddre virradóra. A menedékkérők közül 1500-an fiatalkorúak.
Vágólapra másolva!

A hivatalos tájékoztatás szerint a több csoportban érkező határsértők Benzu és Tarajal településeknél - az apályt kihasználva - a tenger felől úsztak vagy eveztek át kisebb gumicsónakokkal, tutajokkal a marokkói partszakaszról a spanyol területre, és voltak, akik átmásztak a határvonalon húzódó, kerítéssel ellátott mólón. Legalább egy ember életét vesztette az átkelés során.

Az illegálisan partot ért migránsok a zsúfolt befogadóközpontba kerülnek Forrás: AFP/Antonio Sempere

Túlzsúfolt a befogadóközpont

A spanyol sajtó arról számolt be, hogy az exklávé befogadóközpontja teljességgel túlzsúfolt, számos migráns pedig a 85 ezer lakosú város utcáin barangol. A Ceutában található spanyol katonai bázis logisztikai segítséget ajánlott a városi hatóságoknak, és fokozta a létesítményeinek védelmét.

A madridi kormány 200 rendőrt küld Ceutába a rendfenntartásra.

Nem megerősített sajtóértesülések szerint további menedékkérők keltek útra Ceuta felé Tanger városa felől.

Spanyol sajtóbeszámolók szerint

a tömeges határsértésre a marokkói hatóságok tétlensége adott lehetőséget,

amelyet a lapok szándékosnak tartanak, és egy diplomáciai konfliktussal magyaráznak. Ugyanis egy spanyolországi kórházban ápolják koronavírus-fertőzés miatt Brahim Ghalit, aki a Marokkóhoz tartozó Nyugat-Szahara függetlenségéért küzdő Polisario Front vezetője.

A marokkói kormány

tartja a szeparatista vezető spanyolországi tartózkodását, az ügyben a belügyminisztérium korábban bekérette a rabati spanyol nagykövetet is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!