A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Négyen megsérültek egy új-zélandi késeléses támadásban

késelés, Új-Zéland
Dunedin, 2021. május 10. Elszállítanak egy sebesültet a Countdown ABC-áruházból az új-zélandi Dunedinben, miután egy férfi késsel az emberekre támadt az üzletben 2021. május 10-én. Öt embert megsebesített, hármat közülük életveszélyesen. MTI/AP/Otago Daily Times/Christine O'Connor
Vágólapra másolva!
Legalább négy ember megsérült egy új-zélandi szupermarketben történt késelés után Dunedin városában. Az esettel kapcsolatban egy embert őrizetbe vettek. 
Vágólapra másolva!

A négy sérült - más források szerint öt - közül három kritikus állapotban van. A támadás a Countdown szupermarketben történt a városközpontban. Jacinda Ardern miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem tudják, hogy mi volt az elkövető motivációja, de nincs terrorcselekményre utaló motívum.

A helyi média szerint a sérültek között alkalmazottak és vásárlók is vannak. Egy férfit őrizetbe vettek.

Elszállítanak egy sebesültet a Countdown ABC-áruházból az új-zélandi Dunedinben, miután egy férfi késsel az emberekre támadt az üzletben 2021. május 10-én Forrás: MTI/AP/Otago Daily Times/Christine O'connor

Egy nő azt mondta a támadással kapcsolatban, hogy hallottak egy sikítást, azt hitték, elesett valaki, de aztán egyre hangosabban kiabált egyre több ember, majd látott egy véreskezű embert, mely után mindenki a kijárat felé kezdett el futni - írja a BBC.

Rendőrök vezetik ki az őrizetbe vett gyanúsítottat Forrás: MTI/AP/Otago Daily Times/-

Több vásárló is megpróbálta leteríteni a támadót. A szupermarket közleményében lesújtónak és sokkolónak nevezte az eseményeket. Mélységesen szomorúan tartják, hogy azok a vásárlók is megsérültek, akik segíteni akartak a dolgozóknak.

Az üzlet zárva marad hétfőn és kedden is - írták a közleményben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!