A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A tálibok megöltek egy énekest, miután betiltották az országban a zenét

Kabul, 2021. augusztus 18.
Tálib fegyvereseket fényképeznek Kabulban 2021. augusztus 18-án. Három nappal korábban a szélsőséges iszlamista tálibok uralma alá került Afganisztán, miután a lázadók harc nélkül behatoltak az afgán fővárosba és elfoglalták az
Kabul, 2021. augusztus 18. Tálib fegyvereseket fényképeznek Kabulban 2021. augusztus 18-án. Három nappal korábban a szélsőséges iszlamista tálibok uralma alá került Afganisztán, miután a lázadók harc nélkül behatoltak az afgán fővárosba és elfoglalták az afgán kormányerők által elhagyott kormányzati intézményeket. MTI/AP/Rahmat Gul
Vágólapra másolva!
A családja szerint a tálibok agyonlőttek egy folkénekest néhány nappal azt követően, hogy Afganisztánban illegálissá vált a zene a tálib hatalomátvétel miatt.
Vágólapra másolva!

Az Associated Pressnek a család arról számolt be, hogy a tálibok már korábban is jártak a házban, akkor át is kutatták az épületet és a hozzá tartozó birtokot, majd békésen teáztak a folkénekes Fawad Andarabival, majd elmentek.

Délután viszont visszatérték a tálibok, akkor a férfi éppen a mezőn tartózkodott, ott lőtték fejbe. Jawad, a férfi fia szerint apja ártatlan volt, éneklésével pedig csak az embereket akarta szórakoztatni.

Zabihullah Mujahid, a tálibok szóvivője szerint ki fogják vizsgálni a helyzetet, egyelőre azonban nincsenek friss információik arról, hogy kinek az utasítására és miért cselekedtek így a szélsőséges iszlamisták Kabultól nagyjából 60 kilométerre.

Illusztráció Forrás: MTI/AP/Rahmat Gul

Az eset néhány nappal azt követően történt, hogy Mujahid bejelentette: a zene tiltott Afganisztánban vallási okok miatt. Hasonló volt a helyzet a korábbi tálib uralom alatt is 1996 és 2001 között. Mujahid akkor kijelentette, hogy megpróbálják békés eszközökkel meggyőzni az embereket arról, hogy ne hallgassanak zenét, és nem kívánnak erőszakhoz folyamodni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!