Több tanár is perli az egyik angol iskolát a genderőrület miatt

North Carolina Clashes With U.S. Over New Public Restroom Law GettyImageRank3 Bathroom HB2 McCrory MEN'S North Carolina Private Public Restroom Transgender WOMEN'S SOCIAL ISSUES
Vágólapra másolva!
Az angliai Loudon Megyei Iskola ellen folyatott pert júniusban kezdte el Tanner Cross testneveléstanár, azóta pedig Monica Gill történelemtanár és Kimberly Wright angoltanár is csatlakoztak. A kiváltó ok egy nemrég elfogadott szabályozás volt, amely arra kötelezi a tanárokat és az iskola dolgozóit, hogy a transznemű diákokat az általuk kért személyes névmással szólítsák.
Vágólapra másolva!

A loudoni megyei iskola három tanára szerint elfogadhatatlan, hogy az iskola arra kötelezi őket, hogy a transznemű diákokat az általuk kért személyes névmással szólítsák meg, vagyis, hogy a lányokat fiúként és a fiúkat lányként kezeljék.

Tanner Cross már májusban jelezte, hogy nem fog eleget tenni az iskola követelésének, mivel vallásos ember. Cross szerint az iskola új szabályozása csak arra jó, hogy az egyébként is bizonytalan diákokat még inkább elbizonytalanítsa.

Az tanárokat a perben a keresztény jogi vállalat, az Alliance Defending Freedom (ADF) képviseli. A vállalat egyik ügyvédje, Tyson Langhofer elmondta: a cél, hogy a tanárokat ne kényszeríthessék olyan cselekedetekre, amelyek szembe mennek hitükkel, erkölcstelennek vagy éppen helytelennek gondolnak.

Illusztráció Forrás: AFP/2016 Getty Images/Sara D. Davis

A tanárok emellett természetesen hajlandóak a nevükön szólítani a diákokat, még akkor is, ha azt idő közben megváltoztatták, azonban a biológiai nemre utaló személyes névmásokat szeretnék mindenképpen elkerülni az olyan esetekben, amikor az nem fedi a biológiai valóságot,

A Loudon Megyei Iskola augusztus 11-én fogadott el egy új szabályozást, amely a transznemű diákok iránti érzékenyítésre volt hivatott.

Ez alapján szigorú büntetés jár azoknak a tanároknak, akik nem a megfelelő személyes névmást vagy nevet használnak a transznemű diákok esetében, valamint lehetővé teszi a transznemű tanulóknak, hogy a biológiai nemükkel ellentétes mosdót használják.

A szabályozás sok szülőben is ellenérzéseket váltott ki, akik tüntetést is szerveztek, az egyik tanár, Laura Morris pedig azonnal felmondott a bejelentést követően.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!