Wisconsin államban nem lehet ezentúl raboknak nevezni a börtönbüntetésre ítélt bűnözőket

40 év után szabadulhat az iskolai lövöldöző, Brenda Ann Spencer 

Nő börtön bilincs
Vágólapra másolva!
A Wisconsin állambeli Dane megye új seriffje bejelentette, hogy a megye börtöneiben élő fogvatartottakat mostantól "lakóként" fogják emlegetni annak érdekében, hogy tükrözni tudják a társadalom értékeit. Kalvin Barrett a változásokat az új értékek megvalósításának nevezte, amelyek rehabilitációs környezetet teremtenek a gondozottak számára - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. 
Vágólapra másolva!

- mondta Kalvin Barrett megyei seriff a sajtótájékoztatón.

A fogvatartottakat mostantól "lakóként" fogják emlegetni, mert a mostani megnevezések nem kellően progresszívek Forrás: Shutterstock

Barrett elmondta, hogy úgy véli, a "fogvatartottak" kifejezés használata nem tükrözi kellőképpen, hogy Dane megye országosan is vezető szerepet tölt be a progresszív büntetés-végrehajtás, és az igazságszolgáltatási reform terén. Ezen probléma kiküszöbölése érdekében pedig kapcsolatba lépett több érdekvédelmi csoporttal is, annak biztosítása érdekében, hogy hivatala is olyan nyelvezetet használjon, amely segíti a fogvatartottakat a társadalomba való visszailleszkedésben.

- mondta Barrett.

Kalvin Barrett 2021 májusa óta tölti be a megyei seriff pozícióját az elődje lemondásának köszönhetően, korábban öt évig seriff-helyettesként dolgozott.

- mondta Sheila Stubbs demokrata képviselő.

Stubbs kifejtette, hogy a változtatások előtt több különböző nézőpontot is megvizsgáltak, illetve kikérték a jelenleg börtönben élők véleményét is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről