Spanyolországban mozgósították a hadsereget az erdőtüzek miatt

illusztráció, tűzoltóság, tűz Panoramic,Firefighters,Using,Twirl,Water,Fog,Type,Fire,Extinguisher,To insurance,spread out,bomb blast,emergency,danger,nighttime,firef
Panoramic firefighters using Twirl water fog type fire extinguisher to fighting with the fire flame from oil to control fire not to spreading out. Firefighter and industrial safety concept.
Vágólapra másolva!
Spanyolországban vasárnap mozgósították a hadsereget az ország délkeleti felében negyedik napja tomboló erdőtüzek miatt, Málaga tartományban mintegy 2500 embert kimenekítettek lakhelyéről.
Vágólapra másolva!

A lángok eddig csaknem hétezer hektárt perzseltek fel a térségben. A hatóságok vasárnap elrendelték Jubrique, Genalguacil települések és négy további falu mintegy 1500 lakosának evakuálását, de előtte a héten már több mint ezer embert vittek biztonságba a turisták körében népszerű Estepona környékéről.

Egy készenléti dandárt telepítettek a katasztrófa sújtotta térségbe a dél-spanyolországi Morón támaszpontról erősítésnek

a már bevetésen lévő több mint háromszáz tűzoltó és 41 tűzoltó repülőgép mellé.

Rafael Fanega tűzoltó az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozva üdvözölte az erősítést, egyben felhívta a figyelmet arra, hogy a lángokat még nem sikerült megfékezni, és további emberekre van szükségük.

A hatóságok szerint szombaton a kedvezőbb időjárási körülményeknek hála sikerült legalább a tűzvész peremein stabilizálni a helyzetet, ami lehetővé tette számukra, hogy négy nagyobb gócpontra összpontosíthassák erőiket.

- fogalmazott Alejandro García, a tűzoltási feladatokkal megbízott regionális Plan Infoca hatóság műveleti vezetőjének helyettese.

A lángokban egy 44 éves tűzoltó meghalt.


A hatóságok gyújtogatás gyanúja miatt indítottak vizsgálatot az erdőtűz ügyében.

Augusztus végéig a spanyolországi bozóttüzek 74 260 hektárt perzseltek fel, ami az utóbbi évekhez képest átlagon felüli, de még így is elmarad a 2012-es év pusztításától, amikor 190 ezer hektár égett le.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!