A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Novák Katalin: Több komoly esemény miatt Magyarországra figyel majd a világ szeptemberben

NOVÁK Katalin
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!
Szeptemberben Magyarországra figyel majd a világ a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, a Budapesti Demográfiai Csúcs és a vadászati kiállítás miatt, mert ezek az események sokak érdeklődését felkeltik - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin elmondása szerint, a demográfiai csúcsot 2015 óta kétévente rendezik meg, az esemény központjában az áll, hogy a demográfiai problémákat a tömeges bevándorlás helyett a családok támogatásával kell megoldani.

- emelte ki.

A családokért felelős tárcs nélküli miniszter szerint idén nyolc állam- és kormányfői szintű meghívott érkezik a Budapesti Demográfiai Csúcsra:

Orbán Viktor mellett megszólal majd Mike Pence volt amerikai alelnök, Aleksandar Vucic szerb elnök, Janez Jansa szlovén, Mateusz Morawiecki lengyel, Andrej Babis cseh és Eduard Heger szlovák miniszterelnök, valamint Milorad Dodik, a háromtagú boszniai államelnökség szerb tagja. Illetve számos tudós, gondolkodó, családokat képviselő civil szervezeteknél dolgozó is érkezik az eseményre.


Novák Katalin beszélt arról is, hogy egy rendeletmódosítás értelmében minden köznevelési intézményben biztosítani kell, hogy legyen egy olyan ember, aki segíteni tud a diabéteszes gyermekeknek például inzulint beadni, vagy tudja, hogyan kell kezelni, ha a gyermek sokat mozog.
Erre a feladatra több mint ezer pedagógust képeztek ki, de akár az iskolai védőnők is részt vehetnek benne.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Forrás: MTI/Illyés Tibor

- mondta.
Továbbá a közétkeztetésben biztosítani kell, hogy azok, akiknek orvosilag igazolt igénye van a diétás étkezésre - például az ételallergiások, diabéteszesek -, megfelelő ételekhez jussanak.

- tette hozzá Novák Katalin.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!