Nyilvántartott szexuális bűnöző mellett álltak ki az LMBTQ-aktivisták

lmbtq, lgbt, gyerek, játék
Vágólapra másolva!
Közszeméremsértés miatt emeltek vádat a magát nőnek valló férfi ellen, aki egy Los Angeles-i fürdőben a nőknek fenntartott részleget használta. A férfi óriási felháborodást okozott, amikor meztelenül mutatkozott az ott lévő nők és lányok előtt, az ügyből pedig komoly botrány lett. Miután egy dühös nő feltöltött egy videót közösségi oldalára, melyben számonkéri a fürdő személyzetét, több tüntetés is kezdődött. Transzfóbiával vádolták azokat, akik ellenezték, hogy a férfi nemi szervvel rendelkező transznemű nő a női részleget használja. Most kiderült, hogy a férfit már korábban is elítélték közszeméremsértésért, sőt egy belső feljegyzés szerint direkt azért mondja magát nőnek, hogy bemehessen a női öltözőkbe.
Vágólapra másolva!

Öt nő tett feljelentést a magát nőnek valló férfi ellen, aki a csak nőknek fenntartott részlegét használta a Los Angeles-i Wi Spa nevű fürdőnek. A transznemű nő azért okozott felháborodást, mert teljesen meztelenül használta a fürdőt és a jacuzzit, így láthatóvá vált a nemi szerve a fürdőző nők és kislányok számára.

A férfi ellen most ötrendbeli szeméremsértés miatt emeltek vádat, és kiderült, hogy már 2006 óta nyilvántartják, mint

szexuális bűnelkövetőt.

A The Los Angeles Times számolt be róla, hogy a férfit 2002-ben és 2003-ban is elítélték már közszeméremsértésért.

Júniusban robbant a botrány, amikor felkerült az Instagramra egy videó, amiben felháborodott nők jelzik a fürdő személyzetének, hogy egy férfi van a női részlegen.

Amikor a dolgozó megemlítette a férfi szexuális irányultságát, a videót rögzítő nő még jobban felháborodott, és közölte, hogy

őt nem érdekli a szexuális irányultság, ez az ember férfi, mert pénisze van, amit többen, köztük kiskorú lányok is láttak.

Ezek után hetekig tartó tüntetés- és ellentüntetés-sorozat kezdődött a fürdőnél. Az ügyet többen transzfób zaklatásnak minősítették, még egy transzneműekből álló zenekar is fellépett az egyik tüntetésen, erről korábban az Origo is beszámolt.

"Los Angeles város a miénk nem a fasisztáké! Queers Bash Back", írta a zenekar az Instagram-bejegyzésében, ahol a tiltakozó előadást népszerűsítették. A Queers Bash Back egy mozgalom neve, amely "elutasítja a heteronormatív asszimilációt, és az emberek teljes felszabadulása mellett áll".

A zenekar transzfóbnak nevezte az összes olyan politikust és LMBTQ-szervezetet, amelyek nem ítélték el, vagy nem tettek nyilatkozatot a fürdőben történtekkel kapcsolatban.

De többen támogatták is a fürdőt, köztük vallásos és feminista demonstrálók is, akik azért tüntettek a fürdő előtt, hogy a kizárólag nőknek fenntartott terek védelmét szorgalmazzák.

Az egyik tiltakozáson egy anya arról is beszámolt, hogy egyszer a hatéves kislányát hozta el a fürdőbe, amikor is a női részleg egyik pezsgőfürdőjén kellett egy férfival osztozniuk, ami megrendítő élmény volt számukra állítása szerint.

A feministák tüntetésén megjelent az Antifa is, és több erőszakos inzultus is történt.

A már korábban elítélt szexuális bűnelkövető szerint egyébként az ellene felhozott vádak alaptalanok, nem mutogatta magát a fürdőben, és szerinte az egész ügy jól példázza a társadalmukat, ami bünteti a transznemű embereket.

Ha ez nem lenne elég, kiderült, hogy a férfinak egy 2018-as eset miatt is felelnie kell. Akkor egy a West Hollywood Parkban lévő uszodában a női öltözőben követett el közszeméremsértést a vád szerint.

A New York Post arról is beszámolt, hogy egy belső feljegyzés szerint, amit a Los Angeles-i seriff irodájából küldtek a bűnüldöző szerveknek,

a férfi direkt azért állítja magáról azt, hogy nő, hogy használhassa a női öltözőket és zuhanyzókat.

Az eset azért is kapott nagy figyelmet, mert Kalifornia egyike annak a 17 államnak, ahol idén életbe lépett az úgynevezett esélyegyenlőségi törvény, amely tiltja a szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló megkülönböztetést a nyilvános helyeken. A demokrata párt (Joe Biden hivatalban lévő amerikai elnök pártja) által támogatott törvényt pedig szövetségi szinten is el akarják fogadtatni. A törvény kimondja, hogy az egyéntől nem lehet megtagadni az olyan közös terek használatát, beleértve a mellékhelyiséget és az öltözőket, amelyek összhangban vannak az egyén nemi identitásával. Vagyis, ha valaki biológiailag férfi, de azt mondja, hogy nőnek érzi magát, akkor a női WC-be, zuhanyzóba is bemehet a demokrata párti politikusok által kierőszakolt törvény szerint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!