A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Íjjal lövöldözött egy férfi egy norvég városban, legalább öt halott van

Police action in Kongsberg BNC police crime Horizontal
Police officers cordon off the scene where they are investigating in Kongsberg, Norway after a man armed with bow killed several people before arrested by police on October 13, 2021. - A man armed with a bow and arrows killed several people and wounded others in the southeastern town of Kongsberg in Norway on October 13, 2021, police said, adding they had arrested the suspect. "We can unfortunately confirm that there are several injured and also unfortunately several killed in this episode," local police official Oyvind Aas told a news conference. "The man who committed this act has been arrested by the police and, according to our information, there is only one person involved." (Photo by Hĺkon Mosvold Larsen / NTB / AFP) / Norway OUT
Vágólapra másolva!
Íjjal elkövetett támadás történt szerda este a dél-norvégiai Kongsberg kisvárosában, legalább öten meghaltak és ketten megsebesültek, egyikük egy rendőr - közölte a norvég rendőrség. A támadót őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

- nyilatkozta Oeyvind Aas rendőrfőnök. Az áldozatok és a sérültek pontos számát nem közölte - írja a Daily Mail. A sérülteket kórházba szállították.

Aas szerint jelenleg még folyik az információk kiértékelése és a különböző helyeken a bűnügyi helyszínelés. Úgy fogalmazott, hogy még zavaros a helyzet. "Sok szemtanúnk van még, akikkel beszélnünk kell" - tette hozzá.

A férfi a város több pontján támadta meg az embereket, többek között egy szupermarketben.

Rendőrök a helyszínen a norvégiai Kongsbergben 2021. október 13-án Forrás: AFP/Hĺkon Mosvold Larsen / NTB/Hakon Mosvold Larsen

A rendőrség egyelőre nem közölt semmilyen információt az elkövető személyéről, sem lehetséges indítékáról.

Norvég sajtójelentések szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult ki Kongsberg belvárosában, amely felett rendőrségi helikopterek köröztek. Úgy tudni, tűzszerészeket is mozgósítottak.

A norvég közszolgálati rádió tájékoztatása szerint az első lakossági bejelentések 18.13-kor futottak be a rendőrséghez, miszerint egy íjjal és nyilakkal felfegyverzett férfit láttak a városközpontban.

A gyanúsítottat állítólag a szomszédos Drammen város rendőrőrsére vitték.

Rendőrök a helyszínen a norvégiai Kongsbergben 2021. október 13-án Forrás: AFP/Hĺkon Mosvold Larsen / NTB/Hakon Mosvold Larsen

Az elkövető az Oslótól mintegy 80 kilométerre, délre található Kongsberg belvárosában követte el a vérengzést.

Késő este a rendőrség azt közölte, hogy

öten meghaltak, ketten megsérültek, egyikük egy szabadnapos rendőr. A sérülteket intenzív osztályon ápolják.

Még mindig nem nyilatkoztak arról, hogy terrortámadásról van-e szó. Elrendelték továbbá, hogy az összes norvég rendőr vegyen magához lőfegyvert. A norvég rendőrök normális körülmények között nem hordanak maguknál pisztolyt.

A skandináv ország második világháború utáni történetének legsúlyosabb merényletét közel tíz éve követték el. A szélsőjobboldali nézeteket valló Anders Behring Breivik 2011. július 22-én pokolgépet robbantott Oslo kormányzati negyedében, majd a közeli Utoya szigetén a kormányzó párt ifjúsági szekciójának táborában kezdett féktelen lövöldözésbe. Az akkori támadásban hetvenheten haltak meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!