A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Transznemű nő is van a francia köztársasági elnökválasztás jelöltjei között

Vágólapra másolva!
Az Elysée-palotára cserélné jelenlegi hivatalát Marie Cau, az észak-franciaországi kistelepülés, Tilloy-lez-Marchiennes vezetője, akit 2020-ban választottak meg az ország első transznemű polgármesterének.
Vágólapra másolva!

A biológiai férfinek született 56 éves Cau végzettségét tekintve mérnök. Nyíltan vállalja, hogy nem politikus, ezért a jobb- és a baloldali politikai tengelytől is távol akarja tartani magát. Elnöki kampányának és elnökségének a főbb pillérjei a szolidaritás, a szociális ellátás és a liberális gazdaságpolitika lesz.

Az 518 lakosú Tilloy-lez-Marchiennes polgármestere 2021 tavaszán jelentette be, hogy indul a jövő évi köztársasági elnökválasztáson.

A bejelentéssel egy időben az LMBTQ-közösséget támogató francia lapnak, a Têtu-nek adott nyilatkozatában kifejtette, hogy Franciaország elnökeként nem áll majd szándékában az LMBTQ-közösség szóvivőjeként politizálni. Sokkal inkább szeretne egy újfajta társadalmi modell megteremtésén dolgozni.

Cau elmondta, hogy sokak számára ő a normális élet szimbóluma, ezért ezen az úton szeretne továbbhaladni. Cau támogatja a transznemű párok számára az asszisztált reprodukciót: a biológiai donoroktól kapott ivarsejtek megtermékenyítését és a transznemű szülőbe ültetését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!