Erőszakos LMBTQ-propagandafilmet mutatnak be a francia mozik

Vágólapra másolva!
Szerdán mutatják be a francia mozik Franciaország első olyan játékfilmjét, amely egy transznemű férfi terhességéről, és általában a párkapcsolatban élő transznemű emberek szülővé válásának témájáról és nehézségeiről szól (A Good Man).
Vágólapra másolva!

A film rendezője az a Marie-Castille Mention-Schaar, aki 2016-ban egy másik megosztó témával foglalkozó filmet készített: a fiatal francia nők csatlakozásáról a fegyveres dzsihádhoz (Le Ciel attendra).

A most debütáló film – A Good Man – a rendező egyik munkatársának, Christian Sonderegger transznemű bátyjának igaz történetén alapul.

A transznemű férfi már a nemváltás folyamatának a vége felé jár, és méhének eltávolítására vár, amikor párkapcsolatában felmerül a gyermekvállalás kérdése. A transznemű férfi női partnere azonban egészségügyi problémák miatt nem vállalhatja a terhességet, ezért úgy döntenek, hogy a külső jegyei alapján már férfiassá vált transznemű férfi hordja majd ki a magzatot. A játékfilm Benjamin teherbeesését, terhességét és a gyermek születését meséli el.

Az alkotást a Cannes-i és a Deauville-i Filmfesztivál játékfilmversenyébe is beválogatták. A filmet a francia LMBTQ-közösség számos tagja azonban már a bemutató előtt hevesen bírálta, többek között azért, mert a rendező a transznemű férfi, Benjamin szerepét egy cisznemű színésznővel (Noémie Merlant) játszatta el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről