Apa nélkül felnövő gyerekeket visz horgászni egy floridai férfi

William Dunn, horgászat
William Dunn gyerekeket horgászik a floridai Clearwaterben.
Vágólapra másolva!
Tizenegy évvel ezelőtt William "Big Will" Dunn elhatározta, hogy az apa nélkül felnövő kisgyermekeken szeretne segíteni. A férfinak gyermekkorában a horgászat volt a kedvenc hobbija, amely erőt és békét adott neki, így küldetése részeként úgy döntött, megismerteti a srácokat ezzel a kikapcsolódási lehetőséggel- írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

Dunn 11 éve annak szenteli életét, hogy segítsen ezeken a gyerekeken. Horgásztúrákra viszi őket a floridai Clearwaterbe a Take a Kid Fishing Inc. nonprofit szervezetén keresztül.

A férfi eddig több ezer gyermeket vitt ki horgászni.

Az ötlet akkor kezdte foglalkoztatni, amikor találkozott a 8 éves Cameron Delonggal.

- mesélte Dunn a Fox Newsnak. Végül a férfi felkereste Delong anyját, és megkérdezte, elviheti-e a fiút horgászni. Dunn számára mindig különleges élmény volt, amikor kisfiúként az apjával kimehetett a vízre, és ezt az érzést szerette volna megosztani Cameronnal is.

"A horgászat hatására, Cameron kedvező irányba kezdett változni: elkezdett tanulni az iskolában, tisztelni az édesanyját, és átvenni a férfi szerepet a családban - hangsúlyozta Dunn.

Ez az eset indította el őt azon az úton, hogy felkeressen nevelőotthonokat azzal a céllal, hogy segítsen az ott élőknek.

Azóta szombatonkét 20-25 fős csoportokban viaszi a gyerekeket horgászni.

A költségeket saját zsebből fizeti. Dunn weboldalat is készített, amely szerint ezek a kirándulások megtanítják a gyerekeket a felelősségvállalásra, türelemre, a csapatmunkára, arra, hogyan és mikor kell lazítani.

- olvasható Dunn honlapján.

Végül három évvel ezelőtt a Take a Kid Fishing Inc. hivatalosan nonprofit szervezetté vált, így Dunn már fogadhat adományokat.

A most már 19 éves Cameron pedig továbbra is elkíséri a férfit néha horgászni, és igazi apafiuraként tekint rá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről