Fiolákban árulta a koronavírust egy holland férfi

International Travelers Stock Up On COVID-19 Tests NurPhoto General News Coronavirus Covid-19 Pandemic October 25 2021 25th October 2021 Covid-19 Home Test Horizontal MEDICINE AND HEALTH
Pictured: A stack of Abbott BinaxNOW COVID-19 home tests obtained through United Airlines, purchased ahead of a week of international traveling on October 25th, 2021 in Houston, Texas. (Photo by Reginald Mathalone/NurPhoto) (Photo by Reginald Mathalone / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A holland pénzügyőrség elfogott egy férfit, aki az interneten árusított állítólagos koronavírust tartalmazó fiolákat, hogy az emberek megfertőzhessék magukat gyógyultsági igazolvány későbbi kiváltása érdekében - közölte szombaton a holland pénzügyminisztérium csalásokkal foglalkozó osztálya (FIOD).
Vágólapra másolva!

A De Telegraaf című holland lap szerint egy internetes felületen 33,5 euró (12 ezer forint) áron ajánlották az úgynevezett "koronacsomagokat" postázással. A FIOD megállapította, hogy a gyanúsított férfi kapcsolatba hozható az érintett honlappal.

Egy ilyen csomag állítólag koronavírust tartalmazó folyadékot, valamint egy házilag elvégezhető tesztet tartalmazott.

A honlap üzemeltetője azzal hirdette termékét vásárlóinak, hogy három hónapnál nem régebbi vírusokat kapnak és "biztosak lehetnek abban, hogy ezek tartalmazni fogják a legfrissebb mutációkat és variánsokat is".

A FIOD szerint ezen felül a vásárlóknak azt ígérték, hogy önmaguk megfertőzése, majd a meggyógyulás után a holland egészségügyi hatóságoknál kiválthatják a gyógyultsági igazolványt összhangban az ország járványügyi szabályaival.

Otthon elvégezhető tesztek is voltak a csomagban (Illusztráció) Forrás: NurPhoto via AFP/Reginald Mathalone/NurPhoto/Reginald Mathalone

A FIOD szóvivője az ANP holland hírügynökségnek elmondta, hogy a gyanúsítottat időközben szabadlábra helyezték. Hozzátette: "további nyomozást kell lefolytatni annak megállapítására, hogy sikerült-e valóban eladnia valamit, illetve, hogy portékája egyáltalán működik-e".

A holland egészségügyi hatóságok mindemellett

óva intettek attól, hogy valaki szándékosan megfertőzze saját magát koronavírussal.

"Azok, akik szándékosan megfertőzik magukat, felróható módon veszélyeztetik a közegészséget".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!