Többtucatnyian meghaltak a brazíliai áradásokban

áradás Brazília
Ilheus, 2021. december 30. Árvízben álló házak a brazíliai Ilheus városban 2021. december 29-én. Az északkelet-brazíliai Bahia államban rendkívüli állapot van érvényben a régiót november óta sújtó heves esőzések miatti áradások miatt. MTI/AP/Raphael Muller
Vágólapra másolva!
Legalább huszonnégyen meghaltak a brazíliai áradásokban november vége óta - jelentette az AFP francia hírügynökség csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Az árvíz 140 települést és csaknem félmillió embert érintett, és több mint 90 ezren kényszerültek elhagyni otthonukat.

Az ítéletidő jelentős károkat okozott az épületekben és az úthálózatban.

Árvízben álló házak a brazíliai Ilheus városban december 29-én. Az északkelet-brazíliai Bahia államban rendkívüli állapot van érvényben a régiót november óta sújtó heves esőzések miatti áradások miatt Forrás: MTI/AP/Raphael Muller

Egyes térségeket még mindig csak gumicsónakkal és helikopterrel lehet megközelíteni. Az újabb áradások veszélye miatt sokakat ki kellett telepíteni.

Mintha háború dúlt volna

Meteorológusok szerint a következő napokban folytatódhat a viharos időjárás, amely valószínűleg az ország délkeleti részén található, népes lakosságú tagállamokat fogja sújtani.

Jair Bolsonaro brazil elnök kedden kétszázmillió realt tett elérhetővé az infrastruktúra helyreállítására

az özönvízszerű esőzések által érintett öt tagállam számára.

A Brazília keleti részén fekvő Bahia állam kormányzója, Rui Costa kevesellte az összeget. Elmondta: az árvíz hatalmas pusztítást végzett, mintha háború dúlt volna a térségben. Costa "Bahia történetének legsúlyosabb katasztrófájaként" beszélt az áradásokról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről