A Twitter következmények nélkül cenzúrázhatott a tavalyi elnökválasztási kampány során Biden érdekében

FILE - In this Jan. 30, 2010, file photo, Vice President Joe Biden, left, with his son Hunter, right, at the Duke Georgetown NCAA college basketball game in Washington. Since the early days of the United States, leading politicians have had to contend with awkward problems posed by their family members. Joe Biden is the latest prominent politician to navigate this tricky terrain. (AP Photo/Nick Wass, File)
Vágólapra másolva!
A Szövetségi Választási Bizottság (FEC) elutasította a Republikánus Nemzeti Bizottság (RNC) panaszát azzal kapcsolatosan, hogy a Twitter politikai alapon cenzúrázta tavaly a Hunter Biden korrupciós ügyeivel kapcsolatos tényfeltáró anyagok megosztását. Megdöbbentő módon arra a következtetésre jutottak, hogy a tech óriás kereskedelmi alapú korlátozást hajtott végre – írja a The Blaze.
Vágólapra másolva!

A Szövetségi Választási Bizottság (FEC) tisztázta a Twittert, és megdöbbentő módon megállapították, hogy a közösségi platform nem követett el politikai alapú cenzúrát, amikor múlt évben a New York Poston megjelent sokkoló Hunter Biden korrupciós ügyeit feltáró anyagot nem engedték megosztani a felületeiken. Rengeteg felhasználót letiltott a Twitter, akik bármilyen módon megpróbálták trükközve továbbosztani az elveszett laptopról nyilvánosságra került megdöbbentő korrupciós ügyeket bizonyító e-maileket, dokumentumokat.

Joe Biden amerikai elnök és a korrupciós, szex- és drogbotrányaival hírhedté vált fia, Hunter Biden Forrás: AP/Nick Wass

A lap birtokába jutott dokumentumok tanúsága szerint a szövetségi kormányhivatal elutasította a Republikánus Nemzeti Bizottság összes panaszát. Megállapították, hogy a Twitter nem sértett meg semmilyen választási törvényt a politikai alapú információelnyomással.

A választásokba nyíltan beavatkozó platform magyarázatát elfogadták, és így kijelentették, hogy a cég intézkedései nem politikai alapon, hanem az érvényes kereskedelmi szabályozások figyelembe vételével történtek.

Az összes többi republikánus kifogást is maradéktalanul elutasította a bizottság. Ennek értelmében arra a megdöbbentő megállapításra jutottak, hogy a tech óriás nem sértett meg semmilyen törvényt azzal, hogy korlátozták a konzervatív politikai bejegyzések elérhetőségét, elnyomták a Biden-ellenes tartalmakat, és hazug módon megjelölték az akkor hivatalban lévő elnök, Donald Trump bejegyzéseit, megkérdőjelezve az üzenetei valódiságát.

Emlékezetes, hogy a New York Post a 2020-as amerikai elnökválasztás előtt néhány héttel közzétette Hunter Biden laptopjának a tartalmát, amely rengeteg információt tartalmazott a Biden család kétes korrupciós ügyeiről; Hunter kábítószer-fogyasztási szokásairól és kínos szexügyeiről egyaránt. A Twitteren futótűzként kezdett terjedni a cikk, majd a közösségi oldal szisztematikusan korlátozta a tényfeltáró anyag bármilyen megosztását.

Az óriási felháborodást követően Jack Dorsey vezérigazgató is elismerte, hogy a cége hibás döntést hozott, amikor a cenzúrázás mellett döntöttek.

Többek között azért döbbenetes a Szövetségi Választási Bizottság határozata, mert Donald Trump egykori republikánus elnök esetében nem alkalmazták az úgynevezett „kereskedelmi" alapú cenzúrát, sőt elősegítették az algoritmusaikkal a baloldali demokraták propagandaalapú vádaskodásainak a terjedését a felületeiken.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!