Bizonytalan, hogy mikor lesz folytatása az orosz-ukrán béketárgyalásoknak

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Kijev, katonák, katona
Fighters of the Ukrainian Territorial Defence Forces, the military reserve of the Ukrainian Armed Forces, stand guard on the position at Independence Square in Kyiv on March 2, 2022. - The fate of the EU is at stake in Ukraine, said the President of the European Commission, Ursula von der Leyen, while Ukrainian President Volodymyr Zelensky, who calls for integration "without delay" of his country to the EU, asked Europeans to "prove that they are with Ukraine. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo is beszámolt róla kedden, mára újabb orosz-ukrán béketárgyalást várt mindenki. Azonban most úgy tűnik, hogy ez meghiúsul.
Vágólapra másolva!

A mai napon az ukrán fél arról számolt be, hogy egyelőre még nem született egyezség arról, hogy mikor lesz pontosan a következő tárgyalás.

Mikhajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó szerint azonban folytatódni fognak a béketárgyalások Oroszországgal - írja a Reuters.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban kijelentette, hogy a következő tárgyalás előtt Oroszországnak abba kell hagyni a bombázásokat.

Ukrán katonák Kijevben Forrás: AFP/Sergei Supinsky

Erre válaszul a Kreml azt közölte, hogy az orosz tisztviselők készen állnak a béketárgyalások második fordulójára szerdán,

de nem tudják, hogy az ukrán tisztviselők megjelennek-e.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője is megerősítette, hogy jelenleg a tárgyalásokkal kapcsolatban ellentmondásos információik vannak - írja a The Guardian.

Dmitrij Peszkov azt is mondta, hogy Moszkvának átgondolt és világos választ kell adnia a szankciókra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!