Már tíz halottja van az iráni épületomlásnak

Abadán, 2022. május 24. A délnyugat-iráni Abadánban összedőlt tízemeletes épület romjai 2022. május 23-án. A balesetben legkevesebb öt ember életét vesztette, mintegy harmincan megsérültek. A Farsz iráni hírügynökség szerint csaknem nyolcvanan rekedtek a romok alatt. MTI/AP/Farsz/Mohamed Amin Anszári
Vágólapra másolva!
Az Origo is beszámolt róla, hogy hétfőn összeomlott egy kereskedelmi épület a délnyugat-iráni Abadánban. A mentési munkálatok azóta is tartanak, és óráról órára egyre több sérült és halott kerül elő a Metropol nevű ingatlan alól, ahol a baleset idején épp munkálatok zajlottak.
Vágólapra másolva!

Az iráni média szerint újabb holttesteket emeltek ki az Abadán városában összeomlott, még építés alatt álló toronyház romjai közül, és ezzel az áldozatok száma már elérte a 10-et.

A délnyugat-iráni Abadánban összedőlt tízemeletes épület romjai 2022. május 23-án. A Farsz iráni hírügynökség szerint csaknem nyolcvanan rekedtek a romok alatt. Forrás: MTI/AP/Farsz/Mohamed Amin Anszári

A hétfői balesetben, egy homokvihar során dőlt össze a Metropol nevű toronyépület, és több tucatnyi embert, üzleteket, sőt még a környező utcákban parkoló autókat is maga alá temetett.

A helyi sajtó a tegnap öt áldozatról számolt be, de egy nappal később a halottak száma már megduplázódott. Rajtuk kívül legalább 39-en sérültek meg, a többségük könnyebben.

Az Iráni Vörös Félhold segélyszervezet felvételén túlélők után kutatnak az összedőlt tízemeletes épület romjai között 2022. május 23-án Forrás: MTI/EPA/Iráni Vörös Félhold/

A mentési munkálatok még jelenleg is folynak, a hatóság pedig vizsgálatot indított, hogy kiderítse miért dőlhetett össze az Amir Kabir utcai ingatlan. Az épület tulajdonosát, valamint az a kivitelező cég projektmenedzserét hétfőn letartóztatták, és azóta az ügy kapcsán még további hat ember került a rácsok mögé.

Ebrahim Raisi iráni elnök részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Túlélők után kutatnak a délnyugat-iráni összedőlt tízemeletes épület romjai között 2022. május 23-án. Forrás: MTI/EPA/Iráni Vörös Félhold/-

Az ügyben kedden egyébiránt külön parlamenti vizsgálat is indult, ugyanis az összeomlás sokakat a 2017-es a teheráni fővárosban történt tűzesetre emlékeztetett, amely több tucat emberéletet követelt és az ikonikus Plasco épület pusztulását is okozta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!